Studenții de la Universitatea din București premiați cu medalii de aur, argint și bronz la Olimpiada de Matematică

0
matematică

Studenții Facultății de Matematică și Informatică a Universității din București au obținut o performanță remarcabilă la Olimpiada de Matematică din Macedonia, adresată studenților din anii I și II de studiu, care s-a desfășurat în perioada 28 februarie-5 martie 2017, la care au luat parte 84 de studenţi din 18 universităţi din lume.

O medalie de aur, două medalii de argint şi o medalie de bronz

Echipa Universităţii din Bucureşti, coordonată de conf. univ. Cornel Băeţică şi lector Gabriel Mincu, a fost compusă din patru studenţi aflaţi în anul I sau II la Facultatea de Matematică şi Informatică, care au obţinut o medalie de aur (Andrei Comăneci), două medalii de argint Evgnosia-Alexandra Kelesidis şi Andreea Maria Popa şi o medalie de bronz Daniel Bănaru.

La cea de a XI-a ediţie a olimpiadei organizate de Societatea de Matematică a Europei de Sud-Est au participat 84 de studenţi din 18 universităţi din ţări precum Bulgaria, Grecia, Turkmenistan, Argentina, potrivit reprezentanţilor Universităţii Bucureşti.

Participarea la această olimpiadă reprezintă deja o tradiție

Studenţi ai Facultăţii de Matematică şi Informatică participă la această olimpiadă din anul 2009, anul trecut obţinând cinci medalii, între care una de aur.

Citește și: Poliția Română – campanie de informare despre jocul „Balena Albastră”

Anul 2016 a fost, de asemenea, unul reuşit pentru reprezentanţii Facultăţii de Matematică şi Informatică, aceştia obţinând o medalie de aur, trei medalii de argint şi una de bronz”, arată un comunicat al Universităţii Bucureşti.

SEEMOUS este cunoscută atât ca o olimpiadă special dedicată matematicienilor talentați și pasionați de acest domeniu, cât și ca o oportunitate de a schimba impresii și informații între studenți din toate colțurile lumii, dat fiind caracterul acesteia internațional.

Sursa foto: www.unibuc.ro

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here