STEM – un nou domeniu de studiu revoluționează piața muncii

0

Domeniul STEM este o abreviere care asamblează în prezent unul dintre cele mai importante concepte educaționale la nivel internațional: Science, Technology, Engineering and Mathematics. Îmbinarea de studiu a celor patru domenii oferă în prezent specialiști căutați la nivel mondial de către toate companiile aflate în dezvoltare și asta pentru că, în tot procesul de educație, teoria și practica în STEM sunt combinate permanent.

Astfel, după absolvire, tinerii intră direct în zonele de cercetare, dezvoltare și inovație ale companiilor și se adaptează imediat la procesele acestora.

“Inginerii, oamenii de știință și matematicienii sunt tot mai implicați în rezolvarea și prevenirea provocărilor globale majore, cum ar fi gestionarea datelor și securitatea cibernetică. Profilurile profesionale STEM sunt în prezent în fruntea creșterii economice, iar studenții care decid să aprofundeze domeniul programelor STEM sunt deja la mare căutare.  În următorii ani cererea angajatorilor se va concentra și mai mult pe găsirea tinerilor matematicieni, ingineri și dezvoltatori”, declară Ana Maria Papp, Business Development Manager IntrgralEdu.

Vezi cum arată cel mai performant purificator de aer anti coronavirus

O serie de universități importante din Marea Britanie și o universitate din Austria caută în țara noastră studenți care au afinitate cu acest nou domeniu educațional.  Acestea vor fi în dialog cu tinerii români prin intermediul unui eveniment virtual, desfășurat joi 29 aprilie, pe platforma Branzen (https://app.brazenconnect.com/a/world-education/e/Jb7KJ). Pe lângă STEM, universitățile discută și cu viitori studenți pasionați de computer science și game design. Discuțiile vor fi atât individuale, cât și în cadrul unor seminarii virtuale. Mai mult, în cadrul evenimentului, universitățile vor acorda și burse participanților, oferite direct în cash, atunci când aceștia vor deveni studenți.

Despre IntegralEdu

IntegralEdu este cel mai important consultant educațional pentru studii în străinătate și pentru programele Work and Travel în SUA, cu birouri de consultanță în București, Constanța, Craiova, Galați, Iași și Timișoara. Grupul de firme INTEGRAL are o experiență internațională de peste 28 de ani în oferirea de informații elevilor, părinților și a tuturor celor interesați de alegerea celor mai bune programe educaționale și instituții de învățământ din străinătate, studii gimnaziale, liceale, universitare și centre de limbi străine. Prezentă în România din anul 2008, IntegralEdu este cea mai mare companie de consultanță în educație la nivel local și reprezintă peste 500 de instituții de învățământ de top din întreaga lume.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here