Sorin Cîmpeanu: Educaţia online pe parcursul celor doi ani a fost o adevărată catastrofă educaţională la scară globală

1
Sursa foto: adevarul.ro

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că educaţia din timpul crizei sanitare a fost ”o catastrofă la scară globală” şi că şcolile, profesorii şi elevii nu erau pregătiţi pentru predarea online. Potrivit lui Cîmpeanu, pandemia de COVID-19 a crescut rata de abandon şcolar.

Sorin Cîmpeanu a declarat la TVR1, miercuri seară, că niciun stat din lume nu a fost pregătit pentru şcoala online.

”O să citez din omologul meu francez: educaţia online, pe parcursul celor doi ani, a fost o adevărată catastrofă educaţională la scară globală pentru că am fost forţaţi să facem şcoală online, deşi suntem conştienţi că digitalizarea va fi o componentă extrem de importantă a viitorului educaţiei. Dar toate sistemele de educaţie au fost forţate să apeleze la predarea online fără a fi pregătite din cele 5 perspective de bază, care înseamnă conectivitate generalizată, disponibilitate generală, echipamente adecvate, consiliu digital pentru toate disciplinele, toţi profesorii formaţi pentru predarea online şi platforme de evaluare dedicate evaluării online. Niciun stat din această lume nu a îndeplinit aceste criterii absolut necesare”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educaţiei a adăugat că pierderile în educaţie au fost foarte mari şi vor trebui recuperate.

”Atâta vreme cât au fost forţate să facă predarea online fără să aibă aceste condiţii îndeplinite, pierderile au fost mari şi foarte mari. Ele vor trebui să fie recuperate. Recuperarea se va face doar în timp şi printr-un sistem atent direcţionat spre recuperarea pierderilor în paralel cu progresul normal al elevilor”, a declarat Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu a mai declarat că abandonul şcolar a crescut foarte mult în urma pandemiei de COVID-19.

Vezi și PoliFest – între 7 şi 9 aprilie, la UPB

”Înainte de pandemie aveam o rată de abanon şcolar care era mult peste media eruopeană, cu diferenţe enorme între mediul urban unde era de circa 5 la sută şi mediul rural unde era de circa 22-24 la sută. În niciun alt stat nu existau diferenţe atât de mari. Criza sanitară a crescut această diferenţă care era foarte mare”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

 

Sursa: news.ro

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here