Singurul proiect gratuit din România ce abordează teme de geopolitică și geostrategie revine cu a doua ediție anul acesta

2

Geopolitical and Geostrategical Programme (GEOPO), singurul proiect gratuit din România ce abordează teme de geopolitică și geostrategie, aflat sub egida ONG-ului Voluntari pentru Idei și Proiecte, revine în perioada 4 – 7 aprilie cu a doua ediție.

GEOPO e singurul proiect din țară care își propune să aducă la cunoștință problemele reale de pe scena politică actuală, într-un mod ce se bazează pe gândirea critică și analitică, pentru a înțelege acțiunile statelor din diferite culturi.

Tema de anul acesta, Criza de Securitate din zona Golfului Persic, urmărește să atingă subiecte de interes actuale prin intermediul conferințelor, simulării Nation, living library-ului și dezbaterilor, organizate la București.

Cine poate participa la GEOPO

Proiectul marca International Affairs se adresează tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 și 25 de ani, interesați de problemele actuale referitoare la politica internațională, de influențele actorilor statali și non-statali, de criza de securitate și istoria Golfului.

GEOPO le oferă participanților posibilitatea de a-și aprofunda cunoștințele din sfera lor de interes, în afara mediului academic, într-un cadru inovator, unde pot lua parte la conferințe pregătite de oameni de specialitate din domeniu, având posibilitatea de a crea o legătură cu tineri care au aceleași pasiuni.

Tinerii pot învăța direct de la personalități din domeniu

Echipa care organizează proiectul sunt motivați de un scop comun: să le ofere tinerilor un context practic și prietenos de învățare, care să le permită să învețe direct de la personalități din domeniu, punând întrebări și lucrând în echipe, fără a fi constrânși de rigiditatea specifică mediului academic. Membrii echipei au declarat că deși a fost mult de muncă și obstacole întâlnite zilnic, au reușit împreună să pună la punct toate detaliile unui proiect de succes.

Mai multe detalii se pot găsi pe pagina oficială de Facebook a proiectului Geopolitical and Geostrategical Programme. Tinerii interesați se pot înscrie până pe 26 martie, accesând formularul aici.

Despre VIP

,,Voluntari pentru Idei și Proiecte” (VIP) este o organizație non-guvernamentală, non-profit, bazată pe voluntariat și formată exclusiv din studenți care devin membri ai unei comunități. Încă din 1998, VIP crede că oamenii excepționali pot face o schimbare în societate și, de aceea, investește în tinerii cu potențial.

2 comentarii

  1. […] Geopolitical and Geostrategical Programme (GEOPO), singurul proiect gratuit din România ce abordează teme de geopolitică și geostrategie, aflat sub egida ONG-ului Voluntari pentru Idei și Proiecte, revine în perioada 4 – 7 aprilie cu a doua ediție. GEOPO e singurul proiect din țară care își… Cititi mai multe aici: Singurul proiect gratuit din România ce abordează teme de geopolitică și geostrategie revine cu … […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here