Sfaturi de care să ții cont pentru a conduce un camion pe timp de iarnă

1

O perioadă mai delicată a anului, iarna cere din partea șoferilor de camioane luarea unor precauții pentru a putea conduce în deplină siguranță. Zăpada, ploaia, poleiul sau starea șoselelor sunt elemente ce pot altera ținuta pe drum a unui camion. Trebuie deci să știi care sunt cele mai bune sfaturi de care să ții cont.

Anvelopele pentru camioane – cele mai importante

Pentru a garanta performanțele anvelopelor, va trebui să inspectezi în primul rând starea de uzură a acestora. Aici intră profunzimea benzii de rulare, prezența unui corp străin sau orice alte deformări eventuale.

După asta, vor trebui să se continue verificările, controlându-se presiunea aerului din anvelope. Și dacă este necesar, va trebui să fie ajustată. Un alt punct de verificat – echilibrarea roților. Dacă se simt unele vibrații în volan sau în cabină în timpul deplasărilor, echilibrarea va trebui să fie verificată de un profesionist sau de către echipa tehnică.

Verifică și dacă ai un camion echipat așa cum trebuie

Nu uita că ai obligația legală de a echipa camionul cu anvelope speciale pentru camioane. Mai ales dacă te deplasezi în zonele montane.

De asemnea, este foarte important să ai un stil de condus foarte suplu și prudent. Deoarece din cauza dimensiunilor și a greutății sale, conducerea unui vehicul mai greu de marfă necesită o mai mare prudență decât cea a unui autoturism. Prin urmare, trebuie să îți adaptezi stilul de conducere:

  • Păstrează o distanță confortabilă față de vehiculul din față (esențială în cazul unei frânări de urgență),
  • Adaptează viteza în funcție de condițiile meteorologice,
  • Anticipează o încetinire a traficului sau o schimbare de bandă (fără frânări bruște, accelerații sau mișcări bruște),
  • Condu cu atenție mai ales atunci când ești la volanul acestui vehicul pentru prima dată,
  • Dar, de asemenea, rămâi vigilent la condițiile de trafic care se pot schimba brusc.

Pregătește cu minuțiozitate și traseele de efectuat

Înainte de toate, trebuie să pregătești cu minuțiozitate traseele de efectuat cu un camion, pentru a ști de ce tip de anvelope pentru camioane de la https://www.radburg.ro/anvelope-auto-camioane/ ai nevoie. Este deci un lucru esențial pentru siguranța ta, fiind o primă etapă extrem de importantă, care nu te va lăsa să mergi pe un drum mai periculos sau mai dificil fără să fii pregătit. Astfel, nu va mai trebui să parcurgi kilometri în plus, pentru a ajunge la itinerariul care se recomandă. De asemenea, vei face economii substanțiale de combustibil prin faptul că vei solicita mai puțin motorul autovehiculului tău și vei respecta în același timp limitele de viteză autorizate. De asemenea, vei putea proteja și starea mecanică a vehiculului tău și mediul înconjurător ( asta prin mai puține particule de CO2 eliberate în aer).

un comentariu

  1. […] O perioadă mai delicată a anului, iarna cere din partea șoferilor de camioane luarea unor precauții pentru a putea conduce în deplină siguranță. Zăpada, ploaia, poleiul sau starea șoselelor sunt elemente ce pot altera ținuta pe drum a unui camion. Trebuie deci să știi care… Cititi mai multe aici: Sfaturi de care să ții cont pentru a conduce un camion pe timp de iarnă […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here