Sesiunea specială de BAC pentru absolvenţii de liceu componenți ai loturilor olimpice

0
BAC-BACALAUREAT+2017.+Liceenii+susin+miercuri+proba+scris+la+matematic+sau+istorie_479748-lucrările

Sesiunea specială a examenului naţional de Bacalaureat pentru absolvenţii de liceu participanţi la loturile naţionale care se pregătesc pentru olimpiadele şi concursurile internaţionale va fi organizată de Inspectoratele Școlare Județene și se va derula în intervalul 10-25 mai 2018, a anunţat, miercuri, Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN).

Citiți și Elevii şi preşcolarii intră astăzi în vacanţa intersemestrială

Potrivit, MEN, comisiile judeţene vor nominaliza ulterior unităţile de învăţământ care vor găzdui centrele de examen şi de evaluare pentru această sesiune specială la care înscrierea candidaţilor va avea loc în zilele de 10 şi 11 mai.

Probele de evaluare a competenţelor se vor desfăşura astfel: 14-15 mai (evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română/limba maternă), 16 mai (evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională), respectiv 17-18 mai (evaluarea competenţelor digitale).

Probele scrise au următorul calendar: 21 mai (Limba şi literatura română), 22 mai (proba obligatorie a profilului), 23 mai (proba la alegere a profilului şi specializării) şi 24 mai (limba şi literatura maternă).

Afişarea primelor rezultate, la sediul unităţii de învăţământ care va găzdui această sesiune specială, este prevăzută pentru data de 24 mai (până la ora 18:00), depunerea contestaţiilor fiind programată în cursul aceleiaşi zile (18:00 – 20:00).

În data de 25 mai vor fi soluţionate contestaţiile şi afişate rezultatele finale.

Pentru restul elevilor, probele orale pentru prima sesiune a Bacalaureatului în 2018 vor avea loc în luna februarie, iar examenele scrise încep în 25 iunie.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here