Școală online vs. școala față în față, cum luăm decizia

2
an scolar, scoala

Teamă, contradicții și zbateri, așa începe noul an școlar pentru mulți părinți care își trimit copiii la școală în această toamnă. Fiind în plină pandemie, nehotărârea autorităților nu dă prea mult curaj părinților care își fac probleme când vine vorba de începerea noului an școlar.

Mulți părinți se frământă pentru a-și învinge temerile și pentru a oferi copiilor o viață cât mai aproape de normal într-un an școlar care începe în plină pandemie. În lipsa unui vaccin,  părinții se tem pentru sănătatea și siguranța familiei.

Majoritatea părinților nu se opune începerii școli, considerând că educația este importantă în dezvoltarea copiilor.

Astfel, teama de îmbolnăvire cu COVID-19 cântărește aproape la fel de mult ca dorința reîntoarcerii la școală.

Există câteva opțiuni pentru cazuri speciale, de exemplu, familiile cu membrii vulnerabili pot să opteze pentru cursurile online, însă, în rest, părinții nu prea au ce face, trebuie să trimită copiii la școală cu mască.

Începe școala în Spania cu măsuri speciale de siguranță sanitară

Știm deja că acei copii care sunt sănătoși pot purta masă de protecție normală, iar cei mai vulnerabili sau cei care sunt răciți ar trebui să poarte mască chirurgicală, mai sigură.

Oricum vor decide părinții, trebuie analizate toate informațiile despre acest virus, iar după o enumerare rațională a riscurilor, părinți pot decide între școala față în față și cea online.

Totuși, dacă fiecare sală de clasă ar fi prevăzută cu câte un purificator de aer performant, lucrurile ar sta mult mai bine…

Totul însă cu respectarea tuturor regulilor de siguranță sanitară în această pandemie de coronavirus!

 

2 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here