Școala hibrid fără zile libere pentru părinți, o problemă de rezolvat pentru Guvern

0
ghiodanul-greu-scoala

OUG care reglementează zilele libere pentru părinți, nu cuprinde informații despre scenariul hibrid. Unii părinți se plâng că nu au cu cine să își lase copiii acasă, iar concediul de odihnă nu este o soluție.

Trecerea  învățământului românesc la variantele în care elevii învață de acasă cu cameră și microfon a dat naștere unui șir de probleme. Pe de o parte avem profesorii care fac eforturi să predea în fața unei camere web, pe de alta părinți care nu au cu cine să își lase copiii.

Mii de școli din România practică învățământul hibrid, iar prezența copiilor la școală se face alternativ la 1-2 săptămâni fizic în clase și online. Aceasta situație însă nu este prevăzută în ordonanța care le dă dreptul părinților de a sta acasă cu cei mici. Așa se face că cele mai multe familii întâmpină probleme în această situație.

Vezi și În 305 unități de învățământ din România elevii învață în online

Scenariul hibrid și școala online sunt pentru unii elevi o experiență pozitivă, pentru alții din contră.

Oricum ar fi, elevii trebuie să parcurgă materia, dar problema este mai profundă pentru că, spun dascălii, părinții sunt singurul liant între ce se întâmplă la clasă și copii.

La clasele mici părinții sunt nevoiți să petreacă mult mai mult timp cu copiii pentru a-i ajuta să înțeleagă ce au de făcut. Iar acest timp este, în general, din timpul celor 8 ore de serviciu.

Părinții care au copii mai mici și își permit financiar apelează, ca până acum, la programele after school. Acestea sunt intens solicitate în această perioadă.

Pentru a rezolva această problemă, o ordonanță de urgență care prevede zile libere pentru părinți care să cuprindă și varianta învățământului hibird este așteptată.

Casa ta protejată de un purificator de aer anti-coronavirus

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here