Rusia a fost suspendată de la Olimpiada Internațională de Matematică 2022

2
Foto: Facebook.com/imo2022oslo

Rusia a fost oficial suspendată din Olimpiada Internațională de Matematică, anunță președintele Boardului prestigioasei competiții, Geoff Smith. Decizia finală a fost luată vineri, 25 martie 2022, de Juriul Olimpiadei Internaționale de Matematică (OIM).

Forul a hotărât suspendarea calității de membru pe care Rusia o are în cadrul Olimpiadei, suspendarea calității de membru în boardul OIM în cazul reprezentantului Rusiei și a permis ca 6 elevi din Rusia să poată să concureze ca persoane private la Olimpiada Internațională de Matematică 2022.

Amintim că Olimpiada Internațională de Matematică a fost organizată pentru prima dată în istorie în România, în anul 1959, iar de atunci numărul de țări participante a crescut de la 7 la peste 100. Ediția din acest an va avea loc în iulie 2022, la Oslo.

Președintele Boardului Olimpiadei Internaționale de Matematică, Geoff Smith, a anunțat în această dimineață că Juriul Olimpiadei a votat ratificarea tuturor celor trei decizii luate anterior de Comitetul competiției, privind Rusia și Olimpiada Internațională de Matematică. Toate cele trei buletine de vot au arătat sprijin de peste 75% în favoarea deciziei Boardului, precizează Smith.

Concret, 76,6% dintre membrii Juriului Olimpiadei Internaționale care și-au exprimat opțiunea au votat suspendarea lui Nazar Agakhanov din funcția de membru al Boardului OIM, cu precizarea că acesta își poate relua poziția în cazul unui acord de pace între Rusia și Ucraina; de asemenea, 75,6% au votat pentru suspendarea calității de membru pe care Rusia o are în cadrul Olimpiadei, iar 81% în favoarea modificării regulamentului anual al competiției astfel încât țara organizatoare a OIM 2022 să poată invita 6 elevi din Rusia să participe la distanță la Olimpiada Internațională de Matematică 2022, ca persoane private și nu ca echipă.

sursă: Edupedu

citește și Magazinele în care se vând țigări minorilor vor fi închise la a doua abatere

2 comentarii

  1. […] Rusia a fost oficial suspendată din Olimpiada Internațională de Matematică, anunță președintele Boardului prestigioasei competiții, Geoff Smith. Decizia finală a fost luată vineri, 25 martie 2022, de Juriul Olimpiadei Internaționale de Matematică (OIM). Forul a hotărât suspendarea calității de membru pe care Rusia o are… Cititi mai multe aici: Rusia a fost suspendată de la Olimpiada Internațională de Matematică 2022 […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here