Elevii claselor a XII-a şi a XIII-a de liceu încep probele din cadrul simulării examenului de bacalaureat

0
Foto: edupedu.ro

Elevii claselor a XII-a şi a XIII-a (seral/frecvenţă redusă) de liceu susțin luni, proba scrisă la Limba şi literatura română din cadrul simulării examenului de bacalaureat, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei.

Marţi va avea loc proba obligatorie a profilului probă scrisă, iar miercuri proba la alegere a profilului şi specializării.

Elevii din partea minorităţilor naţionale vor susţine pe 31 martie probă scrisă la Limba şi literatura maternă. Rezultatele vor fi afişate pe 14 aprilie.

Rezultatele obţinute de elevi la simulare sunt analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ în care acestea s-au desfăşurat, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare.

Rezultatele obţinute la simulare nu se contestă şi nu se trec în catalog. Totuşi, în situaţiile excepţionale în care se doreşte consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesaţi.

Vezi și Admiterea la școlile de poliție, jandarmi și pompieri a început. Peste 2.800 de locuri, scoase la concurs

Elevii din clasa a VIII-a de gimnaziu vor susţine simularea Evaluării Naţionale în zilele de 4 aprilie (proba scrisă la Limba şi literatura română) şi 5 aprilie (proba scrisă la Matematică).

Elevii din partea minorităţilor naţionale vor susţine pe 6 aprilie proba scrisă la Limba şi literatura maternă. Rezultatele vor fi afişate pe 14 aprilie.

 

 

 

Sursa: agerpres.ro

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here