Admiterea la școlile de poliție, jandarmi și pompieri a început. Peste 2.800 de locuri, scoase la concurs

2
Foto: academiadepolitie.com

Sunt scose la concurs 2.880 de locuri la școlile de subofițeri de poliție, jandarmi și pompieri de către Ministerul Afacerilor Interne. Cererile de înscriere „se completează de către candidat în mod lizibil, se semnează și se transmit, exclusiv în format electronic, la adresa de e-mail a unității de recrutare, în perioada 7 – 18 martie 2022, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică”, potrivit dispoziției de recrutare și selecție.

Conform dispoziției de recrutare și selecție, „probele de concurs pentru admiterea în unitățile de învățământ sunt proba de evaluare a cunoștințelor și proba de evaluare a performanței fizice și sunt evaluate cu note de la 1 la 10, în cazul probei de evaluare a cunoștințelor, și de la 5 la 10, respectiv „Nepromovat”, în cazul probei de evaluare a performanței fizice. Nota de promovare a fiecărei probe este minimum 5.”

Vezi și Timiş: Alianţa Timişoara Universitară (ATU), prezentă la Expo Dubai 2020

Proba de evaluare a cunoștințelor, care constă într-un test grilă, pentru 90% din nota maximă, cuprinde subiecte din disciplinele:

  • limba română – 40% şi limbă străină – 15%;
  • subiecte din legislaţia specifică Ministerului Afacerilor Interne, precum şi a instituţiilor politice ale statului – 20%;
  • subiecte de educaţie civică şi cetăţenească, exerciţii de evaluare a capacităţii de analiză şi sinteză, precum şi exerciţii privind deprinderea raţionamentului logic – 15%.

Evaluarea psihologică a candidaților se realizează până la data de 22 martie 2022, de specialiști din cadrul MAI, în conformitate cu Dispoziția directorului Centrului de Psihosociologie al MAI, potrivit planificării întocmite împreună cu structurile cu atribuții de recrutare, potrivit sursei menționate.

Detalii suplimentare cu privire la această admitere se găsesc la https://www.mai.gov.ro/cariera/institutii-de-invatamant-formare-profesionala/.

 

 

Sursa: edupedu.ro

2 comentarii

  1. […] Sunt scose la concurs 2.880 de locuri la școlile de subofițeri de poliție, jandarmi și pompieri de către Ministerul Afacerilor Interne. Cererile de înscriere „se completează de către candidat în mod lizibil, se semnează și se transmit, exclusiv în format electronic, la adresa de e-mail… Cititi mai multe aici: Admiterea la școlile de poliție, jandarmi și pompieri a început. Peste 2.800 de locuri, scoase l… […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here