UPDATE: Rezultate Evaluare Națională: În Bucureşti, 13 elevi au obţinut media 10

1
Rezultatele la a doua sesiune a bacalaureatului vor fi afișate sâmbătă

Dintre cei 123.122 de candidaţi prezenţi la Evaluarea Naţională 2021, 94.526 de candidaţi au obţinut medii mai mari sau egale cu 5 (cinci), rezultând o rată de promovare de 76,80%, în uşoară creştere, comparativ cu anul trecut (76,10%), anunţă Ministrul Educaţiei.

Ministerul Educaţiei a centralizat rezultatele înregistrate de absolvenţii clasei a VIII-a care au susţinut Evaluarea Naţională în perioada 22 – 25 iunie 2021.

Rezultatele (înainte de depunerea/soluţionarea contestaţiilor) au fost publicate la ora 10,00, pe site-ul dedicat – evaluare.edu.ro.

Știre inițială

Primele rezultate ale Evaluării Naţionale au fost afişate, marţi, la ora 10.00. În Bucureşti, zece elevi au obţinut media 10. Elevii nemulţumiţi vor putea depune contestaţii, iar rezultatele finale vor fi afişate în 4 iulie.

Primele rezultate ale examenului au fost afişate pe site-ul Ministerului Educaţiei la ora 10.00, mai repede decât era anunţat iniţial.

În Bucureşti, 13 elevi au obţinut media 10.

Comunicarea rezultatelor obţinute se face anonimizat, atât în centrele de examen, cât şi pe site-ul evaluare.edu.ro, respectându-se Regulamentul general privind protecţia datelor personale. Mai exact, vor fi utilizate coduri individuale care înlocuiesc numele şi prenumele candidaţilor şi care au fost distribuite candidaţilor, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susţinută.

Ministerul Educaţiei nu a transmis date centralizate privind rezultatele obţinute de către elevi, iar rezultatele sunt anonimizate.

Media generală obţinută la Evaluarea Naţională are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a. Absolvenţii clasei a VIII-a îşi vor putea continua studiile în învăţământul liceal sau profesional, fiind asigurate locuri pentru toţi elevii care au finalizat ciclul gimnazial

Rezultatele Evaluării Naţionale vor fi afişate în centrele de examen marți, în jurul orei 14.00. Ulterior, vor fi publicate şi de către Ministerul Educaţiei, pe site-ul dedicat.

Contestaţiile pot fi depuse în zilele de 29 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) şi 30 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). Acestea pot fi transmise şi prin mijloace electronice.

Candidaţii care depun/transmit contestaţiile prin mijloace electronice completează, semnează şi depun/transmit tot prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, documentele sunt semnate şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi afişate în 4 iulie.

La simularea Evaluării Naţionale, ministrul Sorin Cîmpeanu a anunţat că s-au obţinut rezultate peste aşteptări, arătându-se optimist în legătură cu rezultatele la acest examen.

La probele exmenului s-au prezentat în jur de 94% dintre elevii încrişi. 133.177 de elevi ar fi trebuit să susţină probele examenului, dar la Română şi Matematică au lipsit peste 7.000 de elevi. Proba de Limba maternă a fost susţinută de 7.900 de candidaţi.

În 5 iulie începe etapa specială a Evaluării Naţionale,

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here