MAI: 755 de locuri scoase la concurs la Academia de Poliţie în sesiunea iunie – septembrie 2021

0
Foto: academiadepolitie.ro

Academia de Poliţie ”Alexandru Ioan Cuza” din Bucureşti a scos la concurs 755 de locuri în sesiunea de admitere iunie – septembrie 2021.

În perioada 28 iunie – 11 iulie are loc recrutarea candidaţilor pentru admiterea la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti, în sesiunea de admitere iunie – septembrie 2021. Se pot înscrie candidaţii care întrunesc condiţiile şi criteriile prevăzute de legislaţia în vigoare, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) transmis, luni, AGERPRES.

În cadrul Facultăţii de Poliţie, pentru specializarea „Ordine şi siguranţă publică”, domeniul de licenţă „Ştiinţe militare, informaţii şi ordine publică” sunt 300 de locuri pentru specialitatea poliţie, 70 de locuri pentru specialitatea poliţie de frontieră şi 60 de locuri pentru specialitatea jandarmi.

Pentru aceeaşi specializare, forma de învăţământ cu frecvenţă redusă, disponibilă agenţilor şi subofiţerilor din instituţiile Ministerului Afacerilor Interne, sunt prevăzute 50 de locuri.

Vezi și Facultatea de Jurnalism: 130 de locuri la buget şi 195 de locuri la taxă

În cadrul aceleiaşi facultăţi, specializarea „Drept”, domeniul de licenţă „Drept”, specialitatea poliţie, poliţie de frontieră, jandarmi, sunt scoase la concurs 125 de locuri – forma de învăţământ cu frecvenţă şi 100 de locuri – învăţământ la distanţă, care sunt adresate personalului MAI şi pentru care se percepe taxă de şcolarizare.

În cadrul Facultăţii de Pompieri, domeniul de licenţă „Ingineria Instalaţiilor”, sunt scoase la concurs 50 de locuri.

„Menţionăm că această sesiune de admitere va încadra prima promoţie de studenţi pe noua structură a Academiei de Poliţiei ‘Alexandru Ioan Cuza’, stabilită în baza HG nr. 535 din 13 mai 2021 pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 294/2007 privind organizarea şi funcţionarea Academiei de Poliţie ‘Alexandru Ioan Cuza’ din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul învăţământului superior”, se menţionează în comunicat.

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: agerpres.ro

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here