Rezultate Evaluare Națională 2022. Notele vor fi publicate azi pe edu.ro

2

Elevii care au susținut Evaluarea Națională 2022 așteaptă rezultatele care vor fi publicate azi, 23 iunie. Este vorba despre rezultatele înaintea depunerii eventualelor contestații. La fel ca anii precedenți, rezultatele la Evaluarea Națională 2022 vor fi anonimizate.

Unde și la ce oră sunt publicare rezultate la Evaluarea Națională 2022

Primele rezultate la Evaluarea Națională 2022, înainte de contestații, vor fi afișate astăzi, 23 iunie, până în ora 14.00, potrivit Ministerului Educației.

Listele publicate în centrele de examen și pe site-ul edu.ro vor conține următoarele informații: codul unic al candidatului, școala de proveniență, rezultatele probelor examenului și media.

Din cauza regulamentului GDPR, rezultatele vor fi anonimizate.

Rezultate Evaluare Națională 2022 pe județe

Fiecare candidat își introduce codul aici: http://evaluare.edu.ro/Evaluare/RapoarteC.aspx

Cum afli notele la Evaluarea Națională 2022 după codul unic Rezultatele la Evaluarea Națională 2021 sunt anonimizate, adică nu vor mai fi afișate numele și prenumele elevului, ci un cod unic aferent fiecărui candidat.

Fiecare elev care a susținut Evaluarea Națională 2022 a primit la prima probă o foaie care conține următoarele informații: codul unic aferent candidatului, școala de proveniență, numele și prenumele, CNP-ul și județul.

Practic, este nevoie de codurile individuale și astfel fiecare candidat își va putea vedea rezultatele pe baza codului QR din raport. Elevii care au pierdut codul primit în examen vor afla notele la școală.

Când se pot depune contestațiile pentru notele de la Evaluarea Națională 2022

Absolvenții de clasa a VIII-a nemulțumiți de notele obținute vor putea depune contestații în zilele de 23 iunie (în intervalul orar 16.00-19.00) şi 24 iunie (în intervalul orar 8.00 – 12.00), acestea putând fi transmise şi prin mijloace electronice.

În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Cum se calculează media de admitere la liceu 2022

Media de admitere pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu se calculează ca medie ponderată între Media Generală la Evaluarea Națională (care are o pondere de 80%) și Media Generală de absolvire a claselor V-VIII (care are o pondere de 20%).

Calculul mediei de admitere la liceu se face astfel:

  • MA = 0,2 x ABS + 0,8 x EN

unde

MA = media de admitere

ABS = media generală de absolvire a claselor V-VIII

EN = media generală obținută la Evaluarea Națională

Pentru profilul artistic, pentru profilul sportiv şi pentru specializarea filologie de la liceul Waldorf, media finală de admitere se calculează astfel:

(3 APT + MA)/4 = MFA,

unde:

APT = nota finală la probele de aptitudini;

MA = media de admitere;

MFA = media finală de admitere.

Pentru profilul teologic, media finală de admitere se calculează astfel:

(APT + MA)/2 = MFA,

unde:

APT = nota finală la probele de aptitudini;

MA = media de admitere;

MFA = media finală de admitere.

Pentru profilul militar, media finală de admitere se calculează astfel:

0,2 MA + 0,8 NP = MFA,

unde:

NP = nota la proba de verificare a cunoştinţelor la disciplinele Limba şi literatura română şi Matematică;

MA = media de admitere

MFA = media finală de admitere.

Vezi și: Cum depui contestație la Evaluarea Națională 2022

2 comentarii

  1. […] Elevii care au susținut Evaluarea Națională 2022 așteaptă rezultatele care vor fi publicate azi, 23 iunie. Este vorba despre rezultatele înaintea depunerii eventualelor contestații. La fel ca anii precedenți, rezultatele la Evaluarea Națională 2022 vor fi anonimizate. Unde și la ce oră sunt publicare rezultate… Cititi mai multe aici: Rezultate Evaluare Națională 2022. Notele vor fi publicate azi pe edu.ro […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here