Rezultate Bacalaureat 2019. Notele au fost afișate

1

Rezultatele la Bacalaureat 2019 au fost afișate pe edu.ro. Ulterior, rezultatele vor fi afișate pe liste, pe avizierele liceelor.

Depunerea contestațiilor se va face tot luni, 8 iulie, între orele 12:00- 16:00. Rezultatele finale la Bacalaureat 2019 se vor afișa sâmbătă, 13 iulie 2019. Pentru sesiunea de vară a examenului de Bacalaureat 2019, s-au înscris peste 136.000 de candidați, cei mai mulți fiind din promoția 2019.

Când și cum se depun contestațiile la Bacalaureat 2019

Absolvenții de liceu care consideră că lucrările lor de la BAC 2019 nu au fost evaluate corect pot depune contestații în ziua în care se afișează rezultatele. Astfel, potrivit procedurii, candidații trebuie să depună cereri scrise, în intervalul orar 12.00 – 16.00. Cererile se vor înregistra la centrul de examen, de către președintele comisiei, alături de unul dintre vicepreședinți sau un alt membru al comisiei din centru de examen.

După ce sunt centralizate cererile prin care se contestă notele obținute la evaluarea inițială, lucrările se secretizează. Urmează ca lucrările să fie corectate din nou, în termenul stabilit de Ministerul Educației. După terminarea evaluării și deschiderea lucrărilor, președintele comisiei de contestații analizează notele acordate după reevaluare, în comparație cu cele acordate inițial.

Lucrările pot fi reevaluate de către o a treia comisie

În situația în care se constată diferențe de notare mai mari de 1,50 puncte, în plus sau în minus, între notele de la evaluarea inițială și cele de la contestații, președintele comisiei de contestații decide reevaluarea lucrărilor respective de către o a treia comisie, formată din alți profesori, alții decât cei care au evaluat inițial lucrările în centrul de contestații.

Citește și Ce își doresc tinerii de la profesori și sistemul educațional românesc

Reevaluarea se va face după o nouă secretizare a lucrărilor, respectând cu strictețe baremul de evaluare și toate procedurile de evaluare. Nota acordată de a treia comisie este nota care va fi acordată de comisia de contestații. Pentru lucrările care au primit inițial note cuprinse între 4,50 – 4,99, inclusiv notele de 4,50 și 4,99, sau o notă cel puțin egală cu 9,50, nota definitivă este nota acordată de către comisia de contestații.

un comentariu

  1. […] Rezultatele la Bacalaureat 2019 au fost afișate pe edu.ro. Ulterior, rezultatele vor fi afișate pe liste, pe avizierele liceelor. Depunerea contestațiilor se va face tot luni, 8 iulie, între orele 12:00- 16:00. Rezultatele finale la Bacalaureat 2019 se vor afișa sâmbătă, 13 iulie 2019. Pentru sesiunea… Cititi mai multe aici: Rezultate Bacalaureat 2019. Notele au fost afișate […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here