Ecaterina Andronescu: Ce s-a întâmplat cu cei 6.000 de elevi?

1

După publicarea primelor rezultate la bacalaureat, Ecaterina Andronescu a anunțat că aproximativ 6.000 de elevi nu s-au prezentat la prima sesiune a examenului. Dintre cei 129.000 care s-au prezentat, 84 au fost eliminați pentru tentativă de fraudă.

“Au fost 136.000 de elevi înscriși aproximativ, s-au prezentat 129.000. Deci primul semnal de alarmă e ce s-a întâmplat cu cei 6.000 de elevi ? Care au fost motivele pentru care nu s-au prezentat la examen? 84 de elevi au fost scoși din examen, un număr exagerat de mare aș putea spune, pentru că știau că pedeapsa este destul de drastică, doi ani de zile nu se mai pot apropia de examenul de bacalaureat dacă au avut tentativă de fraudă”, a declarat Ecaterina Andronescu, la Antena 3.

Ministrul Educației a remarcat județele care au obținut cele mai ridicate procente de promovabilitate, respectiv Clujul – cu un procent de aproape 81%, Iași-76% și Bacău-75%. Sibiul, Galațiul, Brașovul și Capital au procente de promovabilitate între 70% și 75%.

“La polul celălalt, deci cu rezultatele cele mai slabe, avem din păcate Ilfovul- cu 38%, Giurgiu – cu 47%, Harghita – cu 50%. Vom putea reveni cu date suplimentare pentru că noi ne-am uitat într-un timp care nu ne-a permis să deducem mai multe concluzii în legătură cu acest examen. Am primit în această perioadă sute de mesaje de la elevi, pe telefonul meu personal, ei invocă dificultatea subiectelor, dar un subiect este ușor dacă l-ai învățat. Examenul de Bacalaureat nu se poate pregăti într-o săptămână sau două înainte de susținerea efectivă a probelor. Un examen se pregătește în toți anii de liceu”, a completat ministrul Educației.

Citește și Ce își doresc tinerii de la profesori și sistemul educațional românesc

După primele rezultate ale examenului de bacalaureat au fost înregistrate 177 de medii de 10, potrivit datelor Ministerului Educației.

Rezultatele la bacalaureat 2019 au fost afișate pe edu.ro  și ulterior o să fie afișate pe liste la avizierele liceelor.

Contestațiile pot fi depuse luni, în intervalul orar 12:00-16:00.

Între 9 și 12 iulie vor fi rezolvate contestațiile, iar rezultatele finale vor fi făcute publice pe 13 iulie, iar candidații care nu au promovat se pot înscrie pentru a doua sesiune de examen, în perioada 15 – 19 iulie.

Peste 136.000 de candidați, 116.316 din promoția curentă și 19.771 din promoțiile anterioare, s-au înscris pentru a susține prima sesiune a examenului.

un comentariu

  1. […] După publicarea primelor rezultate la bacalaureat, Ecaterina Andronescu a anunțat că aproximativ 6.000 de elevi nu s-au prezentat la prima sesiune a examenului. Dintre cei 129.000 care s-au prezentat, 84 au fost eliminați pentru tentativă de fraudă. “Au fost 136.000 de elevi înscriși aproximativ, s-au… Cititi mai multe aici: Ecaterina Andronescu: Ce s-a întâmplat cu cei 6.000 de elevi? […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here