Reguli la examenul de Bacalaureat 2023. Ce nu au voie să facă elevii în sala de examen

2

Anul acesta, elevii de clasa a 12-a vor susține examenul de Bacalaureat în perioada 26-29 iunie. Probele scrise ale examenului încep la ora 9. 

Bacalaureatul 2023 începe pe 26 iunie și se încheie pe 29 iunie. Elevii care susțin probele trebuie să respecte mai multe reguli stabilite de Ministerul Educației.

Regulile vor fi prezentate de asistenți elevilor, iar aceștia vor semna pentru a confirma că le-au luat la cunoștință. Iată mai jos regulile la examenul de Bacalaureat 2023.

La ce oră încep examenele

Anul acesta, elevii de clasa a 12-a vor susține examenul de Bacalaureat în perioada 26-29 iunie. Probele scrise ale examenului încep la ora 9, iar elevii de liceu vor avea la dispoziție 3 ore pentru rezolvarea subiectelor.

Reguli la examenul de Bacalaureat 2023

Ministerul Educațiie a stabilit regulile de care elevii trebuie să țină cont pentru desfășurarea examenului de Bacalaureat 2023. Iată care sunt acestea:

 • se interzice candidaţilor la examenul de bacalaureat 2023 să introducă în sălile de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoşe. Sunt interzise poşete şi altele asemenea.
 • Candidaţii au obligaţia de a lăsa obiectele menţionate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia de bacalaureat în acest scop.
 • se interzice candidaţilor la examenul de bacalaureat să aibă, în sălile de examen, asupra lor, obiecte în îmbrăcăminte sau încălţăminte
 • elevii au interzis să aibă în penare şi în alte obiecte de depozitare personale sau în băncile în care sunt aşezaţi în sălile de examen, orice fel de lucrări
 • Elevii nu au voie cu manuale, cărţi, dicţionare, culegeri, formulare, memoratoare, notiţe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidaţi

Citește și: Cum se echivalează probele de competențe la BAC 2023

Elevii nu au voie cu:

  • telefoane mobile
  • căşti audio
  • orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare/care permite conectarea la internet/la reţele de socializare, ce ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor și pentru efectuarea calculelor
  • Este interzis total orice mijloc de comunicare cu alţi candidaţi/asistenţi din centrul/centrele de examen sau cu exteriorul.
  • se interzice candidaţilor la examenul de bacalaureat să comunice între ei sau cu exteriorul, să copieze.
  • Nu au voie să transmită materiale care permit copiatul sau să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor.
  • candidații care vor să părăsească sala de examen înainte de expirarea timpului alocat probelor scrise, o vor face fără să primească foaia cu subiectele.
  • Aceștia le vor putea păstra doar după ce timpul a expirat și nu mai rămâne niciun elev în sală.

Ce se întâmplă cu elevii care încalcă regulile?

„Candidații care încalcă regulile privind desfășurarea examenului de Bacalaureat sunt eliminați din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost sau nu folosite, introduse în sală de ei sau de alți candidați, de către cadrele didactice din comisie sau de alte persoane.

Nerespectarea regulilor este considerată tentativă de fraudă, iar elevii vor fi declarați „eliminați din examen”. Candidații care nu respectă regulile stabilite de Ministerul Educației nu vor mai avea dreptul de a participa în următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat, fără a fi luată în calcul sesiunea specială”, potrivit Ministerului Educației.

Sursa: ego.ro

2 comentarii

 1. […] Anul acesta, elevii de clasa a 12-a vor susține examenul de Bacalaureat în perioada 26-29 iunie. Probele scrise ale examenului încep la ora 9.  Bacalaureatul 2023 începe pe 26 iunie și se încheie pe 29 iunie. Elevii care susțin probele trebuie să respecte mai multe… Cititi mai multe aici: Reguli la examenul de Bacalaureat 2023. Ce nu au voie să facă elevii în sala de examen […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here