Eu sunt Alina! Toți copiii mă știu de doamna bibliotecară și tot ei sunt prietenii mei de la Școala Gimnazială ”ing. Ghe. Panculescu”, din Vălenii de Munte. Am avut mereu un sentiment de bine și siguranță în preajma unui raft plin cu cărți.
Dacă nu simți bucuria că te trezești dimineața cu gândul că vei răsuci o cheie, că apoi se va deschide o ușă și te izbește mirosul unic al cărților, atunci nu veni să lucrezi la bibliotecă.
Să ai această meserie înseamnă să fi o călăuză de încredere, un ghid bun, un caracter sociabil, un om modest, disciplinat, creativ și iubitor de copii.
Într-o lume în care tehnologia primează, biblioteca vreau să cred că va rămâne în viitor. Este ca atunci când tânăr fiind pleci într-o călătorie pentru că ai avut norocul să câștigi un premiu mare și ani de zile te plimbi, întâlnești locuri și lucruri greu de refuzat însă toate astea la un moment dat se termină… și te întorci tot în locul natal, la liniște, la regăsire și la adevăratele sentimente.
Citiți și Educația virtuală aduce moartea intelectuală
Așa este biblioteca… te așteaptă ca pe o adevărată prietenă.
Orice zi să o încheiem cu puțină lectură.
Mereu le spun copiilor asta și e foarte important cum o spui și cum îi determini să o facă. Prin lectură găsești o liniște lăuntrică, o satisfacție și un respect de sine.
Citiți, dragii mei!
Cartea e unicul instrument nobil, care te ajută să creezi în mintea ta cele mai frumoase și benefice idei. Pot să disting foarte bine diferența dintre doi copii care, unul citește din plăcere și altul nu citește deloc.
În primul rând limbajul e diferit, imaginația diferită și nu în ultimul rând copiii care citesc sunt mult mai iubitori.
E recomandat să avem în fața unui cititor de orice vârstă o atitudine pozitivă, un zâmbet, o vorbă bună și cel mai important să dai încredere unui cititor pentru că atitudinea ta și respectul față de el îl va determina să revină în lumea cărților.
Haideți să citim și să schimbăm lumea asta rigidă!
Scris de Alina Stroe