Copiii săraci sau cu probleme de integrare socială au şansa la un viitor mai bun

0

“O şansă la un viitor mai bun pentru copiii în situaţii de risc din Municipiul Bucureşti” este un proiect ce are ca obiectiv general incluziunea socială a peste 400 de copii din Municipiul Bucureşti.

Proiectul este înfiinţat de Centrul de Proiecte şi Programe Educaţionale şi Sportive pentru Copii şi Tineret împreună cu Centrul Municipiului Bucureşti de Resurse şi Asistenţă Educaţională. Acesta are la bază furnizarea de programe educaţionale şi consiliere psihopedagogică pentru a-i reintegra pe copii în şcoli.

El se adresează în special elevilor din ciclul primar, dar şi celor din gimnaziu,  dacă intră sub incidenţa Legii 292/2011 asistenței sociale: art.6, alin p) „grupul vulnerabil desemnează persoane sau familii care sunt în risc de a-şi pierde capacitatea de satisfacere a nevoilor zilnice de trai din cauza unor situaţii de boală, dizabilitate, sărăcie, dependenţă de droguri sau de alcool ori a altor situaţii care conduc la vulnerabilitate economică şi socială sau care provin din familii beneficiare de măsuri de asistență socială așa cum sunt definite de lege”.

Reprezentanţii acestui proiect îşi propun să scadă rata absenteismului şi să crească implicarea din partea părinţilor faţă de educaţia copiilor lor.

Mai multe despre copiii săraci Naveta elevilor – decontată INTEGRAL de stat

copiii saraciProiectul are la bază patru structuri educaţionale pentru părinţi şi elevi:

  1. Campanie de informare și conștientizare privind riscurile la care sunt supuși copiii în situații de risc prin diferite şedinţe şi întâlniri cu părinţii, în şcoli.
  2. Sesiuni de formare cu elevii prin antrenarea colectivă a creatvităţii.
  3. Consiliere psiho-pedagogică cu cadre specializate.
  4. Activități extracurriculare socio-educative prin organizarea de tabere care au la bază diferite activităţi sociale.

Ce este “O șansă la un viitor mai bun pentru copiii ȋn situați de risc din Municipiul București”?

“O șansă la un viitor mai bun pentru copiii ȋn situați de risc din Municipiul București” a avut marea deschidere în luna februarie, unde au participat peste 80 de voluntari. Proiectul este finanţat în cadrul programului RO 10 – Copii și tineri în situații de risc și inițiative locale și regionale pentru reducerea inegalităților naționale și promovarea incluziunii sociale, Apelul SINERGII PENTRU VIITOR – copii în situaţii de risc, prin intermediul Mecanismului financiar al Spațiului Economic European (granturile SEE) 2009-2014 și administrat de Fondul Român de Dezvoltare Socială.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here