Rechizite școlare gratuite pentru mai mult de 350 de mii de copii

1
rechizite-scolare

Peste 350 de mii de copii din învățământul preșcolar, prima și gimnazial, proveniți din familii defavorizate vor putea beneficia de rechizite școlare gratuite printr-un fond în valoare de 6,75 milioane de euro din cadrul Programului Național de Rechizite Școlare, anunță Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene într-un comunicat de presă.

Proiectul vizează creșterea ratei de participare la cursuri a elevilor fără posibilități materiale, prevenirea abandonului școlar și a părăsirii timpurii a școlii în rândul categoriilor vizate. 

De pachetul de rechizite, care include și ghiozdane, vor beneficia aproximativ 365.000 de preșcolari și școlari care sunt în întreținerea familiilor al căror venit mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie a fiecărui an, este de maximum 50% din salariul de bază minim brut pe țară”, se precizează în sursa citată.

Ministerul Educației Naționale va implementa proiectul la nivel național, în parteneriat cu inspectoratele școlare din întreaga țară, iar rechizitele școlare vor fi achiziționate de către inspectoratele școlare.

Detalii despre proiect 

Măsura beneficiază de o alocare totală de 27 milioane euro pentru întreaga perioadă de programare, bani care pot fi folosiți până în 2023. Din totalul alocării, 85% reprezintă sprijinul Uniunii Europene prin Fondul de ajutor european pentru cele mai defavorizate persoane (FEAD), iar 15% reprezintă contribuţia naţională.

Citește și: A educa înseamnă a contribui la devenirea celor din jur

 

Proiectul este derulat de Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate 2014-2020 (AM POAD), din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, prin lansarea Ghidului Solicitantului „Acordarea de materiale școlare pentru anul școlar 2017/2018” POAD.

POAD vine astfel în completarea Programului Național de Rechizite Școlare, finanțat de la bugetul de stat și derulat în fiecare an de Ministerul Educației Naționale, program prin care copiii defavorizați primesc rechizite la începutul fiecărui an școlar, potrivit comunicatului de presă.

Sursă foto: www.dozadebine.ro

 

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here