Proiect în 5 școli din Vaslui, dedicat elevilor cu părinți plecați la muncă în străinătate

1
Foto: portalinvatamant.ro

Asociaţia ‘Societatea Naţională Spiru Haret pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură’, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Vaslui, derulează proiectul ‘InfoAcces’, dedicat elevilor cu unul sau ambii părinţi plecaţi în străinătate, la care participă 270 de copii din cinci şcoli din judeţ, scrie Agerpres.

În cadrul proiectului InfoAcces, care se va derula până la sfârşitul anului 2023, elevii care au un părinte sau ambii plecați la muncă în străinătate vor primi suport pentru disciplinele matematică şi informatică, plus consiliere psiho-socială.

Proiectul va fi derulat în Şcoala ‘Vasile Pârvan’ Bârlad, Şcoala ‘Ştefan cel Mare’ Vaslui, Liceul ‘Ion Mincu’ Vaslui, Şcoala Văleni, Şcoala Lazar.

În paralel, și părinții, tutorii sau persoanele delegate să se ocupe de copii vor primi servicii de educaţie parentală şi consiliere socială, potrivit coordonatorilor.

Vezi și 600.000 de profesori din SUA au renunțat să mai predea, în ultimii doi ani, din cauza pandemiei

Proiectul îşi propune, de asemenea, reducerea abandonului şcolar în rândul elevilor care au cel puţin un părinte plecat în străinătate şi dezvoltarea unei reţele parteneriale în judeţul Vaslui între şcoli, autorităţi locale, instituţii locale, ONG-uri şi comunitate.

 

Sursa: edupedu.ro

un comentariu

  1. […] Asociaţia ‘Societatea Naţională Spiru Haret pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură’, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Vaslui, derulează proiectul ‘InfoAcces’, dedicat elevilor cu unul sau ambii părinţi plecaţi în străinătate, la care participă 270 de copii din cinci şcoli din judeţ, scrie Agerpres. În cadrul… Cititi mai multe aici: Proiect în 5 școli din Vaslui, dedicat elevilor cu părinți plecați la muncă în străinătate […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here