Profesorul-artist care a reușit să îmbine catedra cu scena

0

Domnul profesor Liviu Marin, la bază inginer, s-a născut în iarna geroasă a lui 1975, pe 9 ianuarie, în orașul Câmpia Turzii, județul Cluj. Povestea vieții sale a luat o întorsătură care i-a marcat existența pentru totdeauna, când, de ziua mamei, pe 8 martie 1977, Liviu Marin a fost adoptat de către părinții Ioan și Maria Marin, pentru care, micuțul de atunci a fost o binecuvântare.

Domnul profesor ne mărturisește cu emoție că a avut parte de părinți adorabili, care i-au oferit o educație aleasă și i-au călăuzit pașii spre o carieră profesională.

Mama sa fiind din județul Prahova, împreună cu soțul și cu Liviu pe când acesta avea 5 ani, s-au stabilit în satul Olteni, comuna Teișani.

Citiți și “Sărbătorim îngerașii” – proiect educativ de succes în mediul rural

A absolvit Liceul de Construcții nr. 5, actualul Toma N. Socolescu din Ploiești, unde s-a întors după ani, la catedră ca dascăl.

Perioada 1993 – 1998, a urmat Facultatea de Industrializare a Lemnului din Brașov, din cadrul Universității Transilvania. După absolvirea facultății a fost angajat ca inginer proiectant și tehnolog la S.C. Pipera S.A. din București, perioada 1998 – 2001.

Cum am spus încă de la început, acesta, din 2001 și până în prezent, predă la catedra liceului, unde odinioară a urmat cursurile liceeale. Astăzi predă discipline tehnice, șlefuind mințile tinerei generații, obținând premii la Olimpiadele Naționale în domeniul „Fabricarea Produselor din Lemn” – premiul I Bîrsan Ionuț, cls. a XI – a, premiul II Necșulescu Sorin, cls. rută progresivă, premiul II Tănase Alina Valentina, cls. a XI – a și Concursuri Școlare.

Domnul profesor este în prezent coordonator împreună cu profesorii: Luca Anca, Iacobescu Natalia, Dan Sanda și Ilie Alexandru, la Concurs Național „O viață fără riscuri! Securitatea și sănătatea mea!” ediția a VI – a. Acest concurs este inclus în Calendarul Activităților Educative Naționale (CAEN), proiect susținut de echipa managerială a școlii.

Pasiunea pentru muzică

Cu talent nativ și pasiune către muzică, tânărul pedagog a fost descoperit de doamna profesoară Raluca Ocneanu, sub îndrumarea căreia a urmat și absolvit cursurile Școlii Populare de Artă Ploiești, secția Canto – Muzică Ușoară.

În calitate de solist vocal, Liviu Marin a participat la festivaluri, concursuri naționale și emisiuni de televiziune. A colaborat și a cântat alături de Raluca Ocneanu, Joli Bartha, Elena Cârstea, Carmen Rădulescu, Viorela Filip, Ileana Șipoteanu.

În 2017 Liviu Marin colaborează cu Mihai Onilă, care i-a compus două melodii: „Iartă” și „Tu ești așa…”.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here