Profesor universitar din Constanța, prins când lua mită, condamnat la 8 ani de închisoare

0
profesori-mita-la-postliceala-sentinta-inchisoare

Profesorul universitar Gheorghe Ţarălungă, de la Universitatea „Ovidius” Constanţa, prins în anul 2015 în timp ce primea 200 de euro mită de la un student grec pentru a-l promova la un examen, a fost condamnat, miercuri, la 8 ani de închisoare. Decizia Curții de Apel Constanța este definitivă, relatează Mediafax.

 

Magistrații Curții de Apel Constanța au decis ca profesorul universitar Gheorghe Țarălungă să fie condamnat la 8 ani de închisoare, decizia fiind definitivă.

„Condamnă pe inculpatul Ţarălungă Gheorghe la pedeapsa închisorii de 8 (opt) ani pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată (11 acte materiale). (…) Interzice inculpatului Ţarălungă Gheorghe drepturile (…) constând în dreptul de a profesa ca şi cadru didactic – pe o perioadă de 5 ani cu titlu de pedeapsă complementară. (…) Restituie inculpatului Ţarălungă Gheorghe suma de 1.150 euro ridicată potrivit procesului-verbal de percheziţie din 28.01.2015 şi consemnată la CEC potrivit recipisei nr.(..). Confiscă de la inculpatul Ţarălungă Gheorghe suma de 3.350 euro”, se arată în minuta sentinței.

Potrivit rechizitoriului întocmit de către procurorii DNA Constanţa, în 2015, studentul grec Evangelos Faloutsos i-a oferit lui Gheorghe Ţarălungă, profesor universitar doctor la Facultatea de Farmacie din cadrul Universităţii Ovidius Constanţa – disciplina Farmacologie, Farmacoterapie, Farmacie Clinică, suma de 200 de euro în scopul de a-l promova la examenul pe care îl susţinea la disciplina Farmacie Clinică din anul V de studii.

 

Flagrantul a fost realizat chiar în biroul profesorului de la sediul Facultăţii de Farmacie

 

În aceeaşi zi, procurorii DNA au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a profesorului Gheorghe Ţarălungă, care era şi colonel în rezervă, pentru luare de mită.

În aceeaşi cauză, procurorii au dispus luarea măsurii controlului judiciar, pe o perioadă de 30 de zile, şi faţă de Evangelos Faloutsos, pentru dare de mită.

În cazul lui Evangelos Faloutsos, magistrații Curții de Apel Constanța au decis, miercuri, obligarea plății către stat a sumei de 3.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare și să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate.

Citește și: Aula Universităţii din Craiova a fost denumită „Mihai I”

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here