Aula Universităţii din Craiova a fost denumită „Mihai I”

0
universitatea-din-craiova

La propunerea Consiliului de Administraţie a Univesității din Craiova, în semn de recunoştinţă şi respect pentru memoria fostului suveran al României, Sala Albastră se va numi Aula Mihai I.

„Sala Albastră a devenit spaţiul celor mai înalte ceremonii universitare, spaţiul în care cel mai înalt for al veţii academice, Senatul universitar, îşi desfăşoară lucrările care decid cursul vieţii academice craiovene, spaţiul în care, din timp în timp, se reunesc profesori, studenţi, mediul socio-economic, iar fiecare întâlnire înseamnă un nou pas pe drumul cunoaşterii şi al justei înţelegeri. Din 7 decembrie, «Aula Mihai I» este şi semnul moştenirii spirituale pe care comunitatea academică din Craiova o are în grijă, semnul statorniciei, al demnităţii şi înţelepciunii, valori care desăvârşeşc cunoaşterea”, se precizează într-un comunicat de presă al insituției.

 

Citește și: Cele notabile performanțe academice din 2017, premiate în cadrul Galei Studenților Români din Străinătate

 

Universitatea din Craiova face parte din familia instituţiilor care poartă semnătura Regelui Mihai I. Pe 25 aprilie 1947, în Monitorul Oficial apărea Legea nr. 138 prin care Majestatea Sa Regele Mihai I aproba înfiinţarea Universităţii din Craiova.

Sursă foto: www.cvlpress.ro

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here