Primele măsuri în școlile europene împotriva variantei sud-africane a coronavirusului

2
scoala
scoala

Primele măsuri și îndemnuri privind mediul școlar, în contextul răspândirii variantei sud-africane a coronavirusului, au început să se facă auzite de duminică, în Anglia și Germania. La Londra, guvernul cere elevilor de vârste mari și studenților să poarte din nou mască, în timp ce în Germania președintele îndeamnă oamenii să ia voluntari măsuri de limitare a contactelor, pentru a nu se ajunge iar în situația închiderii școlilor.

Guvernul de la Londra cere, potrivit BBC, elevilor din învățământul secundar, personalului școlar și vizitatorilor din școli să poarte din nou mască în spațiile comune. Apelul este valabil, potrivit sursei citate, școlilor, colegiilor și universităților.

Vezi și Marea Britanie se păstrează în topul preferințelor românilor care studiază în străinătate

Potrivit Schools Week, conform regulilor și recomandărilor transmise duminică după-amiază directorilor de școli din Anglia, elevii și reprezentanții personalului școlar care intră în contact direct cu cineva infectat cu noua variantă Omicron trebuie să se autoizoleze timp de 10 zile.

În Germania, potrivit Deutsche Welle, președintele Frank-Walter Steinmeier, a cărui autoritate este mai degrabă simbolică, s-a adresat cetățenilor țării printr-o scrisoare transmisă publicației Bild am Sonntag, în care, între altele, îi îndeamnă pe oameni să reducă voluntar contactele cu alte persoane, pentru a preveni un nou lockdown.

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: edupedu.ro

2 comentarii

  1. […] Primele măsuri și îndemnuri privind mediul școlar, în contextul răspândirii variantei sud-africane a coronavirusului, au început să se facă auzite de duminică, în Anglia și Germania. La Londra, guvernul cere elevilor de vârste mari și studenților să poarte din nou mască, în timp ce în… Cititi mai multe aici: Primele măsuri în școlile europene împotriva variantei sud-africane a coronavirusului […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here