Prima decizie luată de Ministrul interimar al Educaţiei

0

Ministrul interimar al Educaţiei, Rovana Plumb, a avut joi o discuţie cu reprezentanţii din învăţământ referitoare la dificultăţile pe care aceştia le întâmpină în activitatea didactică.

Principalele probleme pe care cadrele didactice le-au semnalat sunt: birocraţia din învăţământ, programa şcolară şi inspecţiile.

Scopul întâlnirii a fost identificarea principalelor probleme din învăţământul românesc şi găsirea unor soluţii pentru remedierea rapidă a situaţiilor. Profesorii au semnalat faptul că îşi doresc creşterea calităţii învăţământului preuniversitar. Concret, cadrele didactice consideră că ar trebui înlăturată birocraţia din sistemul de învăţământ, regândirea modului în care se realizează inspecţiile la clasă, iar manualele şi programa şcolară să fie îmbunătăţite.

“Participanţii au cerut, totodată, clarificarea statutului juridic şi a aspectelor legate de finanţarea centrelor de resurse şi asistenţă educaţională”, a transmis Ministerul Educaţiei, printr-un comunicat de presă.

Citeşte şi: Nou-născuții din România de astăzi vor deveni adulți cu o productivitate mai scăzută

Conform comunicatului de presă, Rovana Plumb a solicitat celor din Ministerul Educaţiei propuneri de soluţii concrete şi rapide privind toate aspectele semnalate şi constituirea, în acest sens, a unui grup de lucru la nivelul instituţiei.

„Trebuie să găsim ideea, soluţia, iar apoi găsim şi finanţarea. Pentru Guvernul României, învăţământul reprezintă o prioritate zero. Avem soluţii care sunt finanţabile inclusiv din fonduri europene, pe care le vom comunica în curând”, a declarat ministrul interimar, prin comunicatul menţionat.

La întâlnire au participat şi membrii unor asociaţii profesionale, lideri de sindicat, precum şi inspectori şcolari.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here