Premierul Dăncilă: Actul de educație este fundamental pentru evoluția oricărei societăți

0

Actul de educație este fundamental pentru evoluția oricărei societăți, a afirmat prim-ministrul Viorica Dăncilă, într-un mesaj transmis luni, cu ocazia începerii noului an școlar.

“Actul de educație este fundamental pentru evoluția oricărei societăți, este crucial pentru dezvoltarea României. Pentru elevi, noul an școlar reprezintă studiul unor noi materii, descoperirea unui nou mod de a relaționa cu informațiile, precum și cu cei din jur. Pentru cadrele didactice, începutul anului școlar este un prilej de revedere sau cunoaștere a elevilor, de inovare în predare, precum și de bucurie în fața a noi provocări. Pentru decidenți, această ocazie întruchipează efectele palpabile ale măsurilor asumate și este o hârtie de turnesol care susține crearea altor programe și politici în domeniu”, a spus Dăncilă.

Totodată, Viorica Dăncilă a precizat că Guvernul sprijină mentorii din educație și elevii.

“Dascălii au responsabilitatea imensă și privilegiul deosebit de a forma mințile celor din fața catedrei, de a le insufla curajul să gândească dincolo de standarde și de a modela personalități ale unor viitori adulți. De aceea, Guvernul pe care îl conduc sprijină mentorii din educație și elevii, de la cei mai mici la cei mai mari, prin resurse alocate de la bugetul de stat care să asigure veniturile și infrastructura necesară unui sistem de învățământ performant”, a arătat Dăncilă.

Citește și Savanţii au identificat un nou tip de neuron care se găseşte numai la oameni

Conform premierului, România poate face pași susținuți în dezvoltarea sa ca furnizor al unui sistem de educație de calitate.

“Sunt conștientă că în ceea ce privește învățământul – această prioritate națională, alături de Sănătate – am parcurs etape importante, dar esențiale sunt cele care vor urma. România poate face pași susținuți în dezvoltarea sa ca furnizor al unui sistem de educație de calitate, modern, în acord cu tendințele europene și care să răspundă provocărilor pieței muncii. La acest nou început, copiilor și tinerilor le doresc să se bucure de cunoaștere, părinților să fie mândri de reușitele lor, iar dascălilor să-și urmeze vocația!”, a precizat Dăncilă.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here