Ministrul Educației, Liviu Pop, a declarat că Guvernul va decide ca activitatea de publicare a manualelor școlare să fie asumată de Ministerul Educației Naționale, prin Editura Didactică și Pedagogică.
„Societatea Editura Didactică şi Pedagogică SA va fi înfiinţată ca societate comercială pe acţiuni, de interes naţional, cu capital integral de stat, în subordinea Ministerului Educaţiei, prin reorganizarea Regiei Autonome Editura Didactică şi Pedagogică. Societatea Editura Didactică şi Pedagogică va avea ca obiect principal de activitate editarea de: manuale şcolare pentru învăţământul preşcolar, primar, gimnazial, liceal şi postliceal, în limba română şi în limbile minorităţilor naţionale şi alte lucrări pentru învăţământul preşcolar şi universitar, manuale pentru şcoli profesionale şi de maiştri; tratate, lucrări de metodică şi de pedagogie, lucrări în sprijinul învăţământului pentru perfecţionarea profesorilor şi pentru activităţi individuale ale elevilor şi studenţilor, originale şi traduceri din alte limbi, materiale grafice în domeniul mijloacelor de învăţământ, precum şi alte lucrări necesare învăţământului“, a afirmat ministrul, potrivit Agerpres.
Citește și: UER: declarațiile recente ale domnului Pop nu au decât rolul de a ascunde cauzele adevărate ale întârzierii manualelor
Astfel Societatea Editura Didactică şi Pedagogică SA ar urma să realizeze manualele şcolare la solicitarea directă a ministerului, pe bază de contract. Complementar, editura va putea realiza și alte activități conexe care să ducă la realizarea obiectului său de activitate.
Potrivit ministrului, societatea va fi condusă de Adunarea Generală a Acţionarilor şi de către un Consiliu de Administraţie format din cinci membri. Adunarea Generală a Acționarilor va fi constituită din reprezentanţii Ministerului Educaţiei Naţionale, numiţi şi eliberaţi din funcţie prin ordin al ministrului Educaţiei, iar conducerea executivă a societăţii va fi asigurată de un director general.