Voucherele de vacanță pentru profesori urmează să fie plătite între lunile martie și mai

0
telefoanele-educație-liviu_pop_dosare-gradatie-de-merit...auxiliarele-profesori-vacanță

Voucherele de vacanță urmează să fie plătite până cel târziu în luna mai, a declarat ministrul Educației, Liviu Pop, potrivit Agerpres. De asemenea, deminitarul a declarat că toate salariile cadrelor didactice aferente lunii decembrie, în cuantum de peste un milliard de lei, au fost plătite până vinerea trecută.

Începând cu luna viitoare, vom deschide finanţarea pentru voucherele de vacanţă. Avem 390 milioane de lei, pe care, conform legii, trebuie să îi acordăm până în luna noiembrie. În luna februarie, vom face deschiderea, urmând ca, în funcţie de cum se organizează inspectoratele şcolare, în lunile martie, aprilie, mai – eu aş vrea ca în luna martie – să fie plătite toate voucherele de vacanţă pentru toţi profesorii, pentru că aşa ne-am angajat prin programul de guvernare, aşa îi avem banii prinşi în buget şi, din perspectiva finanţării, nu avem o problemă”, a declarat ministrul în cadrul unei întâlniri de la Bistrița, potrivit sursei citate.

 

Citește și: Eminescu: despre educație, lipsa de autoritate și golul moral

 

În ceea ce privește plata salariilor, ministrul a declarat:

Am luat salariile la noi şi astăzi este ziua de salarii. Prin ordin de ministru, toţi profesorii, în data de 14, vor primi salariile, nu va mai fi nicio întârziere – care era de multe ori din cauza, poate, a amânării unor decizii la nivel local, constituire de consiliu local, rectificare bugetară. S-au plătit toate salariile. Azi am plătit 1,106 miliarde de lei – salariile pentru toţi profesorii din România. Nu este o problemă de salarii, din punctul acesta de vedere“.

 

 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here