Picturi de George Smart au fost recuperate după şapte ani de când au fost furate

1
Foto: news.ro

Două picturi de George Smart vor fi expuse din nou după şapte ani de când au fost furate din satul natal al pictorului, scrie BBC.

Trei lucrări din patru de Smart au fost furate de la Frant Memorial Hall, de lângă Tunbridge Wells, în 2015.

Două dintre ele au fost recuperate de un expert în opera artistului după ce le-a văzut scoase la vânzare de o casă de licitaţii.
Lucrările deteriorate, care vor valora în jur de 5.000 de lire sterline după restaurare, urmează să fie expuse dar mult mai bine păzite.

Vezi și Sibiu: Povestea prinţesei deocheate va deschide Jocurile Culturale Olimpice, din 2022, în Japonia

George Smart a fost croitor care a trăit într-un sat de la graniţa Kent-Sussex până la moarte, relativ necunoscut, în 1846.

Deşi a fost celebrat în ghidurile locale în timpul vieţii sale, abia după ce unele dintre picturile sale au fost expuse la Tate Britain din Londra, în 2014, opera sa a devenit mult mai apreciată.

În mai 2015, trei dintre picturi, împreună cu una a unui artist mai puţin cunoscut, au fost smulse din rame din Primăria satului Frant, într-un jaf despre care Poliţia crede că a fost plănuit.

Jonathan Christie, un alt artist rezident în Frant, le-a descoperit la o licitaţie în Kent. Iar după investigaţii pentru a confirma provenienţa lor, el ajută acum la refacerea lor înainte de a fi returnate pentru a fi expuse, odată ce Primăria va lua noi măsuri de securitate.

 

 

Sursa: news.ro

un comentariu

  1. […] Două picturi de George Smart vor fi expuse din nou după şapte ani de când au fost furate din satul natal al pictorului, scrie BBC. Trei lucrări din patru de Smart au fost furate de la Frant Memorial Hall, de lângă Tunbridge Wells, în 2015.… Cititi mai multe aici: Picturi de George Smart au fost recuperate după şapte ani de când au fost furate […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here