Ministerul Educaţiei: 71,67% candidaţi admişi la proba scrisă a concursului pentru ocuparea funcţiilor de directori de şcoli

2
Foto: ziaruldeiasi.ro

Un procentaj de 71,67% (2.039) dintre candidaţii care au participat vineri la proba scrisă a celei de-a doua sesiuni a concursului pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat au fost admişi, informează un comunicat de presă al Ministerului Educaţiei.

Potrivit sursei citate, 806 candidaţi (28,33%) au fost respinşi în urma susţinerii acestei probe.
„În actuala sesiune au fost depuse 3.115 dosare, din care 3.082 au fost validate şi au permis prezentarea candidaţilor la proba scrisă. Au fost prezenţi 2.850 de candidaţi, 209 au fost absenţi, iar 23 de candidaţi din 17 judeţe, aflaţi în izolare sau carantină la data probei scrise, au solicitat participarea la sesiunea specială programată în acest sens (4 martie 2022). Doi candidaţi au fost absenţi la evaluarea lucrărilor, iar trei lucrări au fost anulate”, precizează aceeaşi sursă.

Vezi și Iaşi: Elevii de la Liceul de Informatică duc pasiunea pentru robotică şi în şcolile din rural

După validarea rezultatelor la proba scrisă, conform calendarului-anexă la metodologia de organizare, urmează constituirea comisiilor pentru proba de interviu.

Interviurile vor avea loc în intervalul 16-25 martie. Din comisiile de evaluare vor face parte, la fel ca în prima sesiune, un inspector şcolar, doi reprezentanţi ai unităţii de învăţământ, un reprezentant al autorităţii locale şi un specialist în resurse umane sau un cadru didactic din învăţământul superior cu competenţe în management.

În sesiunea septembrie-decembrie 2021, au fost ocupate 60,84% din cele 8.652 de funcţii vacante publicate de către inspectoratele şcolare.

 

 

 

Sursa: agerpres.ro

2 comentarii

  1. […] Un procentaj de 71,67% (2.039) dintre candidaţii care au participat vineri la proba scrisă a celei de-a doua sesiuni a concursului pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat au fost admişi, informează un comunicat de presă al… Cititi mai multe aici: Ministerul Educaţiei: 71,67% candidaţi admişi la proba scrisă a concursului pentru ocuparea func… […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here