Invitație la „Picnic Poetic – Haikunoi” pentru francofilii din toată țara

1
Picnic Poetic – Haikunoi

Ambasada Franței în România și Institutul Francez din România organizează cu ocazia Zilei Internaționale a Francofoniei a III-a ediție a campaniei „Picnic Poetic – Haikunoi”. Astfel, organizatorii îi invită pe francofili să participe luni, 20 martie, începând de la 12:00, în mai multe localități din țară, la diverse activități culturale și întâlniri cu personalități reprezentative pentru cultura franceză din sfera diplomației, afacerilor și cea instituțională.

Evenimentul dedicat Zilei Internaționale a Francofoniei își propune promovarea limbii franceze și a valorilor francofone într-o atmosferă „convivială”, care vrea să reunească elevi, studenți, profesori, alături de personalități marcante din lumea diplomației, cea instituțională, sau din mediul afacerilor.

La București, evenimentul va fi inaugurat de către Ambasadorul Franței în România, E.S. Domnul François Saint-Paul, care va fi prezent la Colegiul Național de informatică „Tudor Vianu”, alături de elevi și de profesori. Totodată, evenimentul se va desfășura în aproape toate orașele din România, unde cele 110 instituții organizatoare vor beneficia de prezența mai multor Ambasadori francofoni sau francofili, dar și a unor reprezentanți ai organizațiilor francofone.

Citește și: Cum sunt universitățile din Olanda? Acum poți vedea online cum se desfășoară un curs la Stenden sau Van Hall Larenstein

 

Pentru a lua parte la picnicul francofon poetic, publicul larg din București este invitat la Casa Universităților sau la librăria franceză Kyralina, în intervalul orar 12:00-14:00, luni, 20 martie. Lista completă locurilor de desfășurare și a participanților este disponibilă pe pagina de Facebook a Institutul Francez. De asemenea, participanții vor avea ocazia să participe la numeroasele activități propuse de către organizatori și să-și publice creațiile poetice pe rețelele de socializare, adăugând hashtag-ul #haikunoi2017.

Evenimentul Picnic Poetic — Haikunoi 2017 este organizat de Ambasada Franței în România și Institutul Francez din România, cu sprijinul Grupului Ambasadelor, Delegațiilor și Instituțiilor Francofone (GADIF), a Lectoratelor franceze, a Alianțelor franceze, a Centrelor și Caselor francofone, a Liceelor francofone, a Bibliotecilor francofone și a Departamentelor de limbă franceză din cadrul universităților.

Sursă foto: www.diplomeo.com

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here