Pentru noul an școlar s-au alocat cu 10 mii mai multe locuri în învățământul primar

0
învățământul-Consiliul-national-al-elevilor-uniforma-scolara

Guvernul a aprobat ieri, printr-o Hotărâre, cifrele de școlarizare propuse pentru învățământul preuniversitar în anul școlar 2017-2018, repartizate pe niveluri de pregătire, forme și tipuri de învățământ.

Potrivit datelor publicate pe site-ul Guvernului, în ceea ce privește cifra de școlarizare totală pentru învățământul preuniversitar, aceasta se menține la nivelul celei aprobate pentru anul școlar precedent, cu mai multe realocări, printre care:

  • Suplimentarea cu 10.000 de locuri pentru învățământul obligatoriu, nivel primar;
  • Suplimentarea cu 1500 de locuri pentru cel obligatoriu cu frecvență redusă – nivel primar și gimnazial și programul educațional „A doua șansă”, inclusiv pentru cel organizat în penitenciare;
  • Suplimentarea cu 1000 de locuri pentru învățământul profesional;
  • Suplimentarea cu 500 de locuri pentru cel special, educație timpurie;
  • Suplimentarea cu 2000 de locuri pentru învățământul special, nivel primar și gimnazial;
  • Suplimentarea cu 650 locuri pentru cel special, la nivel profesional.

 

Citește și: Taberele educaționale în UK, primul pas pentru a ajunge student la Oxford, Cambridge sau Londra

 

Totodată, au fost diminuate unele cifre de școlarizare, cum ar fi cele de la ciclul liceal cu frecvență la zi, frecvență seral și frecvență redusă. Pentru categoriile învățământului de masă preșcolar, gimnazial, de artă și sportiv, cifrele de școlarizare pentru anul școlar 2017-2018 rămân la nivelul anului școlar anterior.

Relocările au la bază solicitările în creștere pe segmentele de învățământ menționate, determinate inclusiv de evoluția demografică pozitivă, spun reprezentanții Guvernului.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here