Peste 1000 de participanți la examenele Cambridge English în ultimele trei luni ale anului 2018

1

Evaluarea lingvistică, prin care nivelul de limbă străină al tinerei generații este atestat corespunzător, a început să reprezinte tot mai mult o prioritate pentru elevii și părinții acestora.

Într-o lume competitivă, accentul pe performanță este un deziderat în cât mai multe domenii și cunoașterea uneia sau a mai multor limbi străine a devenit o necesitate pentru tinerii care vor să acceseze oportunități academice, profesionale și să își dezvolte viitorul pe măsura așteptărilor.

Aceasta este concluzia centrului de testare lingvistică European Examinations Centre, la final de an, după experiențele din ultima perioadă. De la începutul anului școlar, se poate spune că cifrele vorbesc de la sine și confirmă afirmațiile.

Examenele de atestare lingvistică, din ce în ce mai căutate

Astfel, doar în perioada septembrie – decembrie 2018, la European Examinations Centre au susținut examene Cambridge peste 1000 de candidați, din mai multe orașe ale țării: București, Cluj-Napoca Timișoara, Constanța, Craiova, Focșani, Bacău, Sibiu, Deva, Reșița, Odorheiu Secuiesc, Brașov, Năsăud, Galați, cărora li se adaugă examene Cambridge susținute de elevi din mai multe școli din Republica Moldova.

Aceste date demonstrează că tânăra generație se orientează activ către studii de calitate și, mai mult decât atât, se mobilizează pentru obținerea unei certificări, ca să își demonstreze nivelul de cunoaștere și de informații, astfel încât să se diferențieze din mulțime, în viitorul apropiat sau, de ce nu, mai îndepărtat, ca bază solidă pentru împlinirea aspirațiilor profesionale și personale.

Examene de atestare lingvistică la European Examinations Centre

Concluziile sunt cu atât mai solide cu cât European Examinations Centre are în portofoliu și alte examene de atestare lingvistică, pe lângă Cambridge.
Este vorba despre ÖSD – Österreichisches Sprachdiplom Deutsch, examene de limba germană care atestă cunoștințele elevilor vorbitori de germană, deschizând oportunități valoroase; testul OET – Occupational English Test, destinat exclusiv profesioniștilor din zona medicală, care, în România, este exclusiv susținut la EECentre și subliniază un aspect esențial: educația de calitate și cunoașterea limbii engleze nu sunt doar obiective pentru tineri și copii, ci și pentru adulții care doresc să se dezvolte profesional și, inevitabil, sunt nevoiți să răspundă cerințelor pieței, pentru a putea să se mențină la un nivel ridicat, răsplătit pe măsură, în țară sau în străinătate.

Accesul la informație este facilitat de cunoașterea limbii engleze, iar pentru cei care învață engleza profesională, în cazul nostru – engleza de care medicii au nevoie, este un stil de viață – nu poți face performanță fără să înveți în mod continuu și să accesezi date, studii, statistici, rapoarte internaționale. Anul 2018 a fost unul bun și pentru OET, testul fiind accesat la EECentre, lunar de persoane din branșa medicinii, venite nu doar din România, ci și din alte țări.

În luna octombrie ni s-a alăturat și Trinity College London, astfel încât și cunoștințele celor mai tineri vorbitori de limba engleză, preșcolari și școlari, vor fi evaluate prin intermediul examenelor GESE (Graded Examinations in Spoken English), nou-intrate în portofoliul EECentre.

Activitatea European Examinations Centre a fost întregită și răsplătită, dincolo de datele enunțate și de volumul mare de muncă, depus în acest an care se apropie de final, de o distincție care, pentru prestigiul centrului, este mai mult decât importantă: pentru servicii excepționale și rezultate deosebite obținute în România, CAMBRIDGE ASSESSMENT ENGLISH (UK) a premiat EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE ca fiind AUTHORISED PLATINIUM EXAM CENTRE, începând cu anul 2018.

Parteneri

Centrul de examinare are zeci de centre partenere în toată țara și un număr mare de profesori, examinatori și profesioniști care cred în performanță. Recent, centrul a reușit să atragă și parteneri care susțin, prin sponsorizări, activitatea și eforturile copiilor.

În ultimele două luni ale anului, companiile RoStar, Coca Cola HBC și DentalMed s-au alăturat proiectului EECentre Pro-Educație: Hai să răsplătim performanța! prin care, așa cum reiese și din denumire, ne dorim să recompensăm împreună dedicația elevilor în materie de studiu și totodată, să determinăm continuitatea, în acest sens, deoarece știm că, uneori, cu toții avem nevoie de un mic stimul, care să ne dea mai multă putere de muncă, de studiu, de perseverență.

Despre EECentre

European Examinations Centre (EECentre) este o instituţie autorizată de CAMBRIDGE ASSESSMENT ENGLISH, ÖSD (Österreichisches Sprachdiplom Deutsch), OET (Occupational English Test), CaMLA şi TRINITY College London – să furnizeze, în Romania, examene de certificare a cunoștințelor de limba engleză şi limba germană. În cei șapte ani de existență, EECentre a devenit un standard de referință în România pentru organizarea examenelor lingvistice internaționale.

un comentariu

  1. […] Evaluarea lingvistică, prin care nivelul de limbă străină al tinerei generații este atestat corespunzător, a început să reprezinte tot mai mult o prioritate pentru elevii și părinții acestora. Într-o lume competitivă, accentul pe performanță este un deziderat în cât mai multe domenii și cunoașterea uneia… Cititi mai multe aici: Peste 1000 de participanți la examenele Cambridge English în ultimele trei luni ale anului 2018 […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here