Patru tineri români luptă pentru o medalie la Olimpiada Internaţională de Chimie

1
elevi chimie olimpiada

Patru tineri români de excepţie se luptă cu elevi din aproape 80 de ţări pentru o medalie la Olimpiada Internaţională de Chimie. Concursul, organizat de Japonia, s-a desfăşurat online. 9 ore au stat elevii într-un amfiteatru. Din cauza diferenţei de fus orar, elevii au fost nevoiţi să rămână în sală, supravegehaţi de profesori, mai mult timp ca să nu existe suspiciuni de scurgere a informaţiilor.

Aceşti patru elevi, împrăştiaţi într-un amfiteatru al Universităţii Bucureşti, au intrat în sală dimineaţa, la nouă şi au mai ieşit abia la ora 18:00. Cinci ore au fost alocate pentru rezovarea celor 9 subiecte, dar din cauza diferenţei de fus orar, elevii au fost nevoiţi să mai stea încă 4.

Vezi și Academia Română transmite că diminuarea orelor de fizică, chimie și biologie compromite ”competitivitatea înaltă”

900 de elevi români s-au înscris iniţial pentru Olimpiada Internaţională de Chimie 2021, însă doar patru au ajuns în faza finală.

Tudor Lile este unul dintre ei. Are 18 ani, este din Arad şi în primăvară a câştigat medalia de aur la Olimpida Internaţională de Chimie „Mendeleev”, organizată de Rusia, tot online.

Pentru Mircea Raul Bodrogean, medaliat cu aur la ediţia din 2019, chimia pare o joacă.

Pasiunea şi studiul intens i-au dus pe aceşti tineri în zona excelenţei. La olimpiadele internaţionale, dificultatea subiectelor este atât de mare încât poate pune în încurcătură chiar şi pe profesorii universitari.

Duminică, elevii vor afla cum s-au descurcat la Olimpiada Internaţională de Chimie din Japonia.

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here