Patru persoane au plătit taxe la Universitatea din Sibiu folosind criptomonede

1
Foto: colorful.hr

Universitatea Lucian Blaga din Sibiu a primit 600 de lei în criptomonede de la patru persoane care s-au înscris la sesiunea de admitere din acest an, anunță Turnul Sfatului. Fiecare a plătit în monede virtuale câte 150 de lei, atât cât reprezintă contravaloarea taxei de înscriere pentru intrarea în sesiunea de admitere din acest an, a anunțat astăzi purtătorul de cuvânt al instituției, citat de ziarul sibian. ”Aceste plăți au putut fi efectuate nu doar cu moneda Egold, dezvoltată de Start-Up-ul sibian Elrond, ci și cu alte criptomonede. Plățile în monede virtuale vor fi acceptate și în sesiunea de admitere din luna septembrie”, a declarat pentru ziarul sibian, Teodor Boantă.

Din informațiile Turnul Sfatului, cealaltă monedă virtuală folosită în tranzacții, pe lângă Egold, a fost Bitcoin. La cursul de astăzi, persoana care a plătit cei 150 de lei în această monedă a cheltuit 0,0009 Bitcoin, iar cel care a achitat taxa de înscriere în Egold a achitat 0,42. Universitatea nu cunoaște câte din cele patru persoane au folosit Egold și câte Bitcoin, aceste date fiind accesibile doar operatorului care a intermediat transferul.

Vezi și Definitivat – sesiunea 2021/ Rata finală de promovare 76,06%, în creştere după contestaţii

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu a fost prima universitate din România care a anunțat că permite plata taxelor pentru admitere într-o monedă virtuală. Inițial, s-a stabilit că moneda virtuală prin care se vor putea efectua plățile va fi Egold (EGLD), dezvoltată de startup–ul sibian Elrond. Acum, însă, prin intermediul aplicației Netopia, folosită de ULBS, s-au realizat plăți și cu alte criptomonede, susține Universitatea din Sibiu.

6.080 de locuri la ULBS, la învățământul cu frecvență

Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu a anunțat că a pus la dispoziția absolvenților de liceu peste 3.800 de locuri pentru studiile de licență, dintre care 1.848 reprezintă locuri fără taxă. 120 de locuri sunt subvenționate din surse proprii, la acestea adăugându-se altor 1.750 de locuri bugetate de Ministerul Educației și Cercetării pentru programele de licență și 960 pentru programele de master. În total, ULBS a scos la concurs, pentru programele de studiu de la învățământul cu frecvență (IF), 6.080 locuri pentru studiile de licență și masterat IF, în sesiunea vară 2021.

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: g4media.ro

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here