PATRIOTISMUL OLIMPICILOR. 200 de elevi olimpici la limba și literatura română au format un tricolor uman, în Piața Cetății din Alba Iulia

0
Olimpici

Circa 200 de elevi olimpici la limba și literatura română au format, miercuri, în Piața Cetății din Alba Iulia, un tricolor uman, ținându-se de mâini și învârtindu-se în cerc, pe piese patriotice.

Circa 200 de elevi de liceu din toate județele țării participă în perioada 25-29 aprilie, la olimpiada de limba și literatura română, etapa națională fiind organizată la Alba Iulia.

Miercuri, după proba scrisă, ei au organizat un flashmob în Piața Cetății din Alba Iulia, care a atras privirile și atenția localnicilor. Cu scopul de a-și arăta patriotismul în orașul în care la 1 Decembrie 1918 s-a semnat cel mai mare act de voință al tuturor românilor, Unirea Transilvaniei cu România, elevii s-au îmbrăcat în tricouri roșii, galbene și albastre și s-au învârtit, în cerc, pe piese patriotice.

Inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Alba, Marcela Dărămuș, a declarat că prin acest flashmob elevii au vrut să-și arate dragostea față de țară.

„A fost organizat ținându-se cont că în 2018 se sărbătoresc 100 de ani de la Marea Unire. 80% dintre olimpici sunt pentru prima dată la Alba Iulia, a doua Capitală a României, și au fost foarte încântați”, a spus Marcela Dărămuș.

Olimpici 1

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here