Participanţii la rezidenţiat care vor avea mai mult de 60% vor beneficia de un loc

1

Horaţiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a reiterat că toţi participanţii la concursul de intrare în rezidenţiat care vor avea punctajul mai mare de 60% vor beneficia de un loc de rezidenţiat.

“Modificările sunt conform hotărârilor pe care le-am luat – toţi cei care vor depăşi 60% din punctaj vor beneficia de un loc de rezident ca să se instruiască în specialităţile pe care ei le vor alege”, a spus secretarul de stat, duminică, la sediul Universităţii de Medicină şi Farmacie “Carol Davila”.

El a afirmat că este o satisfacţie pentru echipa actuală de la Ministerul Sănătăţii că a reuşit “să recupereze” această generaţie “foarte importantă” pentru medicina românească.

“Vom implementa o lărgire a spaţiilor de instruire pentru aceşti medici rezidenţi (cei care obţin peste 60% punctaj – n.r.) în alte spitale care până acum nu au beneficiat de această posibilitate, în reţele ale Ministerului Sănătăţii, în primul rând, dar şi în reţele locale – spitale clinice judeţene, ale autorităţilor locale, ale Ministerelor Transporturi, Apărare Naţională, care au spitale foarte bune, Ministerului de Interne, spitale private, astfel încât să utilizăm baza tehnologică foarte avansată a unor spitale (…)”, a mai spus Moldovan.

Citește și Imaginea asupra rezidentului trebuie să se schimbe

Potrivit acestuia, trebuie mărit numărul de locuri la specialităţile care sunt deficitare, aceasta fiind o prioritate a Ministerului Sănătăţii.

Horaţiu Moldovan a precizat că Ministerul Sănătăţii va pune accent, în ceea ce priveşte rezidenţiatul, pentru anii următori, “pe raţional, pe clinic, pe aspectele de inteligenţă medicală, mai mult decât pe metodele clasice de examen”.

un comentariu

  1. Cat de CRETIN sa fii, sa siustii ca “echipa actuală de la Ministerul Sănătăţii a reuşit “să recupereze” această generaţie “foarte importantă” pentru medicina românească”, prin afirmatia conform careia “toţi participanţii la concursul de intrare în rezidenţiat care vor avea punctajul mai mare de 60% vor beneficia de un loc de rezidenţiat”! Anul trecut punctajul maxim de admitere la rezidentiat a fost de 936 puncte, iar cel minim de promovare a fost 561. Daca veti face calculul, veti vedea ca ultimul punctaj e 60% din primul… asa ca tipic liberalilor: se bat cu pumnul in piept ca fac LUCRURI EXCEPTIONALE, dar nu sunt decat MANIPULARI DE IMBECILI SI HABARNISTI!!!

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here