OMS: Creșterea cazurilor încetinește în lume, + 5% într-o săptămână

1
foto:beltandroad.news

Încetinește creșterea infecțiilor cu Sars Cov-2. La nivel global, numărul de noi cazuri de Covid-19 a crescut cu 5% în ultima săptămână (17-23 ianuarie) față de o creștere săptămânală de 20% înregistrată în perioada 10-16 ianuarie. Numărul de noi decese este stabil, acesta este ceea ce reiese din ultimul buletin săptămânal al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) privind progresul pandemiei.

În șase regiuni ale OMS, peste 21 de milioane de cazuri noi au fost raportate în această săptămână, reprezentând cel mai mare număr de cazuri săptămânale înregistrate de la începutul pandemiei. Aproape 50.000 de noi decese au fost raportate. Până pe 23 ianuarie, la nivel mondial au fost raportate peste 346 de milioane de cazuri confirmate și peste 5,5 milioane de decese.

La nivel global s-a observat o creștere mai lentă a incidenței cazurilor, doar jumătate dintre regiuni raportând o creștere a numărului de cazuri noi săptămânale. Regiunea est-mediteraneeană a înregistrat cea mai mare creștere a numărului de cazuri noi (39%), urmată de regiunea Asiei de Sud-Est (36%) și de regiunea europeană (13%).

citește și Italia: Medici suspendați pentru că au refuzat vaccinarea împotriva COVID-19

un comentariu

  1. […] Încetinește creșterea infecțiilor cu Sars Cov-2. La nivel global, numărul de noi cazuri de Covid-19 a crescut cu 5% în ultima săptămână (17-23 ianuarie) față de o creștere săptămânală de 20% înregistrată în perioada 10-16 ianuarie. Numărul de noi decese este stabil, acesta este ceea ce reiese… Cititi mai multe aici: OMS: Creșterea cazurilor încetinește în lume, + 5% într-o săptămână […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here