Consiliul Tineretului din România cere bugete locale pentru tineri corespunzătoare cu nevoile lor

1
Foto: edupedu.ro/Pexels.com

Consiliul Tineretului din România solicită bugete locale pentru tineri corespunzătoare cu nevoile lor, gândite şi dezbătute împreună cu beneficiarii, potrivit unui comunicat al acestei federaţii transmis AGERPRES.

Deşi prevederi din Legea nr. 350/2006 a tinerilor reglementează obligativitatea consiliilor judeţene şi locale ale municipiilor reşedinţă de judeţ de a constitui anual „fondul destinat activităţilor de tineret”, majoritatea administraţiilor locale le ignoră şi nu alocă fonduri pentru generaţia tânără, atrage atenţia federaţia.

De asemenea, Consiliul Tineretului din România a punctat că alte prevederi ale aceleiaşi legi stipulează că autorităţile administraţiei locale trebuie să asigure mijloacele necesare ca tinerii să participe la luarea deciziilor care îi privesc şi au obligaţia de a consulta organizaţiile neguvernamentale de tineret în problematicile care îl vizează.

Federaţia consideră că este o prioritate ca în bugetele locale alocate anului 2022 să se regăsească fonduri pentru cercetarea locală în domeniul tineretului.

Vezi și Bugetul propus pentru programele tinerilor este cel mai mic din ultimii cinci ani, deși 2022 este Anul European dedicat acestora

De asemenea, Consiliul Tineretului din România militează pentru sporirea/iniţierea colaborării dintre autorităţile administraţiei locale şi organizaţiile neguvernamentale de tineret/tinerii din comunitate.

Printre propunerile federaţiei se numără înfiinţarea/întreţinerea unui Centru de Tineret, unde ONG-urile din domeniu şi nu numai să poată desfăşura activităţi pentru dezvoltarea personală şi profesională a tinerilor din comunitate; înfiinţarea/susţinerea activităţii unui Consiliu Consultativ pe Probleme de Tineret, constituit din ONG-urile locale de profil.

De asemenea, în viziunea Consiliului Tineretului din România, o altă prioritate este reprezentată de iniţierea de demersuri pentru tineri.

„Împreună cu organizaţiile noastre membre, am transmis o adresă către consiliile judeţene şi primăriile municipiilor reşedinţă de judeţ din ţară, prin care facem apel la dialog şi o finanţare a tineretului corelată cu nevoile acestora”, a precizat federaţia.

 

 

 

 

Sursa: agerpres.ro

un comentariu

  1. […] Consiliul Tineretului din România solicită bugete locale pentru tineri corespunzătoare cu nevoile lor, gândite şi dezbătute împreună cu beneficiarii, potrivit unui comunicat al acestei federaţii transmis AGERPRES. Deşi prevederi din Legea nr. 350/2006 a tinerilor reglementează obligativitatea consiliilor judeţene şi locale ale municipiilor reşedinţă de… Cititi mai multe aici: Consiliul Tineretului din România cere bugete locale pentru tineri corespunzătoare cu nevoile lor […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here