Obligația de a purta mască este eliminată în Anglia, inclusiv în școli

1
Foto: digi24.ro

Masca nu va mai fi obligatorie în cele mai multe instituții din Anglia, inclusiv în școli, iar reglementările în vigoare privind purtatul măștii vor fi eliminate de Departamentul pentru Educație, ca parte a unor măsuri de relaxare anunțate miercuri de premierul Boris Johnson, relatează The Guardian.

Măsurile, ce prevăd și renunțarea la certificatul Covid-19, dar păstrează regulile de autoizolare în momentul testării pozitive, au drept scop să indice că valul Omicron al pandemiei Covid-19 a atins punctul maxim. Perioada de izolare în cazul persoanelor testate pozitiv este redusă de la șapte la cinci zile, dacă în zilele 4 și 5 persoanele înregistrează două teste negative consecutive.

Vezi și Marea Britanie se păstrează în topul preferințelor românilor care studiază în străinătate

Premierul a arătat că purtatul măștii, deși nu va mai fi obligatoriu, va continua să fie recomandat mai ales în spațiile închise și atunci când oamenii intră în contact cu oameni cu care nu se întâlnesc de obicei.

 

 

 

Sursa: edupedu.ro

un comentariu

  1. […] Masca nu va mai fi obligatorie în cele mai multe instituții din Anglia, inclusiv în școli, iar reglementările în vigoare privind purtatul măștii vor fi eliminate de Departamentul pentru Educație, ca parte a unor măsuri de relaxare anunțate miercuri de premierul Boris Johnson, relatează The… Cititi mai multe aici: Obligația de a purta mască este eliminată în Anglia, inclusiv în școli […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here