O pictură rară cu Naşterea Domnului creată în urmă cu 500 de ani de Baldassare Peruzzi, salvată de guvernul britanic

2

O pictură rară cu Naşterea Domnului, creată în urmă cu mai bine de 500 de ani de pictorul și arhitectul Baldassare Peruzzi, a fost salvată de guvern drept „cadou de Crăciun pentru naţiune”, după ce a fost impusă o interdicţie de export, scrie The Guardian, citată de agenția News.ro.

„The Nativity”, singura lucrare a lui Peruzzi din Marea Britanie, va fi expusă anul viitor în Irlanda de Nord. Lucrarea a fost achiziţionată de National Museums după ce au fost strânse fonduri pentru cumpărarea lucrării de la National Heritage Memorial Fund, Art Fund, Department for Communities NI şi Esme Mitchell Trust.

„The Nativity” a fost pictată în jurul anului 1515 de Peruzzi, una dintre figurile importante ale artei la Roma în primele decenii ale secolului al XVI-lea, care a lucrat alături de Rafael şi Donato Bramante. A fost arhitect, designer de teatru, pictor şi desenator.

Majoritatea picturilor lui Peruzzi erau fresce şi s-au pierdut. „Naşterea Domnului” este una dintre puţinele lucrări din afara Italiei.

2 comentarii

  1. […] O pictură rară cu Naşterea Domnului, creată în urmă cu mai bine de 500 de ani de pictorul și arhitectul Baldassare Peruzzi, a fost salvată de guvern drept „cadou de Crăciun pentru naţiune”, după ce a fost impusă o interdicţie de export, scrie The Guardian,… Cititi mai multe aici: O pictură rară cu Naşterea Domnului creată în urmă cu 500 de ani de Baldassare Peruzzi, salvat… […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here