Numărul studenţilor străini este în creştere în România

0
Studenți, Olanda

Numărul studenţilor străini care vor să studieze în ţara noastră este în creştere, pe platforma ”Study in Romania” fiind create aproape 140.000 de conturi în vederea depunerii candidaturilor pentru burse oferite de statul român pentru programe de licenţă, master şi doctorat, a transmis, marţi, ministrul Educaţiei, Ligia Deca.

„Creşte numărul studenţilor străini care vor să studieze în România! Pe platforma Study in Romania au fost create aproape 140.000 de conturi în vederea depunerii candidaturilor pentru burse oferite de statul român pentru programe de licenţă, master şi doctorat. Mă bucur nu doar de numărul mare al studenţilor străini care vor să studieze în ţara noastră, ci şi creşterea numărului ţărilor din care provin candidaţii – 160 de ţări faţă de 146 anul trecut”, a scris Deca, pe Facebook.

Vezi și IntegralEdu: Interesul pentru studiile universitare în străinătate crește față de anul precedent

Deca a amintit că statul român oferă 500 de burse pentru studenţi români din afara spaţiului Uniunii Europene, scrie Agerpres.

Potrivit ministrului, candidaţii interesaţi au putut aplica pentru toate domeniile de studiu, exceptând domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie.

„În scopul promovării limbii şi culturii române, cu excepţia bursierilor de la doctorat, beneficiarii burselor acordate de statul român pentru studiile de licenţă şi master vor studia doar în limba română”, a precizat Ligia Deca.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here