Noua componenţă a Consiliului Naţional de Etică, aprobată de Ministerul Educaţiei

0
ministrul-mircea-dumitru-ministerul-educatiei

Ministrul Educației, Mircea Dumitru, a aprobat ieri noua componență a Consiliului Naţional de Etică a Cercetării Ştiinţifice, Dezvoltării Tehnologice şi Inovării (CNECSDTI). Din acesta fac parte 19 cercetători şi cadre didactice de la institute de cercetare şi universităţi din țară şi din străinătate, numiţi pentru un mandat de 4 ani.

Preşedintele CNECSDTI este prof. univ. dr. Dacian Cosmin Dragoș (Universitatea „Babeș-Bolyai” Cluj Napoca), iar vicepreşedinţi sunt dr. Mihai-Octavian Dima (Institutul Naţional de Fizică Nucleară – „Horia Hulubei”) şi dr. Alexandru Popa (Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni din Sfântu Gheorghe).

Componența consiliului a fost stabilită, pentru prima dată, în urma unui amplu proces de selecție, derulat între 22 iulie și 23 septembrie 2016, în coordonarea Autorităţii Naţionale pentru Cercetare Ştiinţifică şi Inovare, care asigură  secretariatul acetuia.  În această perioadă, 115 reprezentanți ai comunităţii ştiinţifice și-au depus candidatura pe platforma brainmap.ro pentru calitatea de membru în Comitetul de selecţie a membrilor dar şi pentru cea de membru CNECSDTI. Pe parcursul acestui proces s-au derulat două consultări publice: în perioada 18-22 august 2016 pentru propunerile privind componența Comitetului de selecție şi în perioada 19-23 septembrie 2016 pentru propunerile de membri ai acestui consiliu.

Citeşte şi: Profesorii se pot pensiona mai devreme

 

CNECSDTI este un organism consultativ al Ministerului Educației cu atribuții în coordonarea şi monitorizarea aplicării normelor de conduită morală şi profesională în activităţile de cercetare-dezvoltare la nivel naţional.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here