NASA: o furtună solară va lovi Pământul pe 19 iulie

3
furtună solară

NASA prevede că la începutul zilei de 19 iulie o furtună solară va lovi Pământul. Sâmbătă, cercetătoarea Tamitha Skov (NASA), a vorbit de o „lovitură directă” a unei furtuni solare care va avea loc marți.

Cercetătoarea a apelat la rețelele sociale pentru a împărtăși știrile împreună cu un videoclip al modelului de predicție al NASA.

„Lovitură directă!” a scris ea pe Twitter. „Un filament asemănător unui șarpe s-a lansat ca o mare furtună solară și va lovi Pământul”.

„NASA prezice impactul la începutul zilei de 19 iulie”, a explicat ea, adăugând că ar putea exista întreruperi ale GPS-ului.

Vezi și O cercetătoare de origină română a făcut o descoperire majoră în privința furtunilor solare

Furtunile solare și viața pe pământ

Deși furtunile geomagnetice nu au cauzat niciun rău, ele trag un semnal de alarmă pentru ce se poate întâmpla în viitor cu furtunile mai puternice care vor lovi Pământul.

La începutul acestei luni, o furtună geomagnetică de clasă G1 a lovit Pământul, provocând aurore strălucitoare peste Canada. Singura problemă este că nimeni nu a văzut această furtună venind până nu a fost destul de târziu.

În urmă cu cinci zile, o pată solară gigantică și filamentele de pe suprafața solară i-au făcut pe astronomi să tragă un semnal de alarmă privind posibilele erupții solare direcționate către Pământ și de ejecții de masă coronală (CME) care ar putea duce la întreruperi de curent.

În cele din urmă, vineri, s-a raportat că a izbucnit o erupție solară masivă, care ar putea determina întreruperi radio în multe părți ale lumii.

 

3 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here