Mobilă de lux pentru conducerea Universității Agronomice din Iași în plină pandemie

0
mobila lux iasi

În 2020, în plină pandemie, conducerea Universității Agronomice din Iași a cumpărat mobilier de lux și aparatură audio-video de peste 281.000 de euro, scrie ReporterIs. Dotările s-au făcut exclusiv pentru: rector, președinte de Senat și pentru sala de consiliu.

În sistemul electronic de achiziții publice (SICAP), contractul cel mai mare, de 241.000 euro, însemnând birouri, mese, scaune, dulapuri, a fost camuflat ca „dotări, amenajare spații educaționale, mobilier”.

Furnizor a fost Ovo Design Furniture Group, o firmă care a lucrat pentru Președinție, Parlamentul României, Parlamentul Republicii Moldova și alte instituții publice de top. Unic ofertant.

Vezi și WC-urile din curțile școlilor, înlocuite cu containere de 10 mii de euro

* Birouri de 2.000 de euro, uși de 1.000 de euro, stative de 500 de euro, piele Burgundy, nuc Tanganika, mobilier tip British
* O măsuță de imprimantă e 5.500 de lei
* O bibliotecă de perete e 4.000 de euro
* Toate achizițiile au fost făcute din fondurile USV, în plină pandemie, când România avea deficit de 7%
* 300.000 de euro dintr-un foc pentru că Gerard Jităreanu a vrut să-și schimbe mobilierul la începutul celui de-al treilea mandat de rector

Justificarea șefilor universității pentru aceste achiziții: gradul de uzură al vechiului mobilier și necesitatea modernizării unor simboluri și elemente de identitate ale instituției.

Primul dintre cele trei contracte a fost încheiat pe 29 mai 2020 între Universitatea Agronomică (care acum se cheamă Universitatea pentru Științele Vieții) Iași și Ovo Design Furniture Group. Valoarea a fost de 984.000 lei + TVA de 186.960 lei, rezultând un total de 1.170.960 lei, echivalentul a aproximativ 241.000 euro. Denumit contract „de furnizare dotări amenajare spații educaționale – mobilier”, acesta a presupus achiziția a zeci de repere destinate cabinetului președintelui Senatului, Vasile Vîntu, Secretariatului președintelui, Sălii de consiliu, biroului rectorului Gerard Jităreanu și secretariatului acestuia.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here