Ministrul Sănătății sugerează că ar susține interzicea accesului în școli a copiilor care refuză vaccinarea

0
florian-bodog-ministrul-sanatatii-vaccinarea-elevi-invatamnt-acces
După ce în urmă cu câteva zile ministrul Sănătății, Florian Bodog, spunea că prin noua lege a vaccinării nu se va face „imunizare cu forța”, iar părinții nu vor fi „adunați cu arcanul”, acum săgerează că ar susține măsurile punitive pentru cei care nu își vaccinează copiii, potrivit Active News. 
Duminică, într-o emisiune televizată, ministrul Sănătății a afirmat că a pus în dezbatere publică Legea vaccinării pentru a introduce sancțiuni pentru echipa de la minister, inclusiv demiterea ministrului, în cazul în care nu se fac aprovizionările cu vaccin. Mai mult, Bodog a spus că ar fi de acord ca elevii care nu sunt vaccinați să nu mai fie primiți la școală, o astfel de măsură fiind o modalitate de a-i constrânge pe părinți să-și imunizeze copiii.
Potrivit sursei citate, Bodog susținea altă poziție la începutul discuțiilor privind Legea vaccinării, declarând la momentul respectiv că nu poate să spună că este interzis unui copil care nu este vaccinat să intre în școală, pentru că „educația este un drept care trebuie respectat”.

Citește și: Liga Studenților Iași: „Educația, câmp tactic pentru serviciile de informații”

Acum însă ministrul Sănătății pare să se fi  răzgândit, afirmând că „la momentul de față, în lege nu există prevăzute sancțiuni. În lege se spune că părintele poate refuza după ce e informat. La final semnează un document, dacă e de acord sau nu. Îl semnează la medicul de familie. Medicul de familie are obligația să păstreze documentul. Părintele iși asumă responsabilitatea pentru tot ce se întâmplă din acel moment cu copilul”, a explicat ministrul. (…) În Franța, dacă nu-ți vaccinezi copilul, nu are ce căuta în colectivitate. La noi s-a pus problema cu privire la accesul copilului nevaccinat în colectivitate. Și cred că se va discuta acest lucru în comisiile de sănătate. Ceea ce știu este că în procesele intentate statului francez cu privire la interdicția copilului de a intra în colectivitatea școlară, justiția a zis că primează sănătatea publică. Așa trebuie să fie, să primeze sănătatea publică. Dacă nu e vaccinat să nu intre în colectivitate”, citează Active News declarația ministrului.
Anterior, Bodog aprecia că un copil nu poate fi privat de vaccinare, dar că respectă decizia părinților care nu doresc să-și vaccineze copiii, aceștia trebuie însă să-și asume responsabilitatea pentru consecințele unei astfel de decizii.
Sursă foto: www.mediafax.ro

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here