Doi cercetători vâlceni au câștigat Marele Premiu al Salonului INNOVA BARCELONA 2017

0
innova-2017

România a câștigat Marele Premiu al Salonului INNOVA Barcelona 2017 cu invenția „Procedeu de obținere a adsorbantului carbonic derivat din cenușă și adsorbantul carbonic astfel obținut”. Autorii proiectului câștigător sunt doi cercetători din Râmnicu Vâlcea, Elena David și Ioan Ștefănescu.

Invenția se referă la un proces de obținere a unui adsorbant derivat din fracția de carbon nears, conținută în cenușă zburătoare și la adsorbantul carbonic obținut și modificat chimic la suprafață pentru a-i crește capacitatea de captare a CO2 și care poate fi utilizat în procesele de control al poluării mediului prin emisii de gaze de ardere sau pe scară mai largă în procese de separare solid-gaz.

Cei doi cercetători  fac parte din colectivul de la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Criogeni și Tehnologii Izotopice INC-DTCI-ICSI Râmnicu Vâlcea.

Citește și: Un elev din Galați, pasionat de astronomie, a descoperit o nouă stea

 

La salonul din acest an au mai fost prezente 4 invenții românești, în Standul INCD Protecția Mediului, care au obținut două medalii de aur și două de argint.

Salonul INNOVA BARCELONA — 2017 s-a desfășurat în perioada 4-6 mai și a cuprins 10 țări, care au expus 200 de proiecte inovative.

Sursă foto: www.destiut.com

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here