Ministrul familiei anunță un proiect din fonduri europene pentru mame aflate în situații vulnerabile

2

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, anunță, vineri, un proiect din fonduri europene pentru ajutor de 2.000 de lei pentru nou-născuți, acordat mamelor aflate în situații vulnerabile, începând din acest an.

„Ajutor financiar pentru femeile aflate în situații de risc și care devin mame începând cu anul acesta! 12 milioane de €, din fonduri europene, vor fi cheltuite pentru trusoul destinat nou-născutului. Am avut o întâlnire de lucru cu Roxana Mânzatu, secretar de stat în Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, fost ministru al Fondurilor Europene. Sprijinul pentru nou-născuți, pe scurt trusoul, este în valoare de 2.000 de lei pentru fiecare bebeluș”, a anunțat Firea într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Ministrul Familiei precizează că acest trusou va fi destinat mamelor aflate în situații de risc, victimele violenței domestice, mamele minore.

„Nu se oferă direct bani, pe care i-ar putea folosi în alte scopuri, ci tichete sociale sub forma unui card electronic! Acest ajutor se emite în maximum trei luni de la momentul nașterii și poate fi folosit de proaspeții părinți doar pentru a cumpăra produse destinate nou-născuților”, menționează Gabriela Firea.

Potrivit acesteia, proiectul va ajunge în scurtă vreme la aprobare pe masa Guvernului.

„Anul trecut, s-au născut cei mai puțini copii din ultimul secol. Mulți tineri au renunțat la gândul de a fi părinți din cauza situației economice îngreunate de pandemia din ultimii doi ani. Orice mic ajutor poate fi doar benefic și ne poate ajuta să oprim declinul demografic din țara noastră”, mai afirmă Firea.

sursă: G4Media

citește și Studenții pot afla informații despre piața muncii, în cadrul evenimentului online Career Fest

2 comentarii

  1. […] Ministrul Familiei, Gabriela Firea, anunță, vineri, un proiect din fonduri europene pentru ajutor de 2.000 de lei pentru nou-născuți, acordat mamelor aflate în situații vulnerabile, începând din acest an. „Ajutor financiar pentru femeile aflate în situații de risc și care devin mame începând cu anul… Cititi mai multe aici: Ministrul familiei anunță un proiect din fonduri europene pentru mame aflate în situații vulnera… […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here