Ministrul Educaţiei nu intenţionează să prelungească vacanţa de vară

2

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu a declarat vineri, la Suceava, că nu intenţionează să prelungească vacanţa de vară a elevilor după data de 9 septembrie, în urma demersului hotelierilor de pe Litoral care s-au plâns că le scad profiturile.

Aceasta este de părere că educaţia este prioritară, dar susţine că îi înţelege şi pe cei care doresc să obţină profituri.

„Eu îi înţeleg pe cei care doresc să obţină profit (…) Este o valoare pe care o respect, profitul, şi respect şi pe cel care doreşte să obţină profit, pentru că pe profit plăteşte impozit şi impozitul ajunge şi la şcoli, dar cred că întâi şi întâi trebuie să promovăm interesul şcolilor. Când am stabilit această structură a anului de învăţământ, am avut în vedere numărul de zile de şcoală care determină şi numărul de ore şi care, până la urmă, determină recunoaşterea sau nu a diplomelor pe care şcolile noastre le elaborează şi sigur că dacă vom găsi o formulă mai raţională decât asta, ceea ce nu cred, nu avem nimic împotrivă”, a spus Andronescu.

Ministrul Educaţiei a explicat că despre data de 9 septembrie încă se discută şi că este foarte greu să răspunzi favorabil tuturor cerinţelor.

„Deocamdată avem un ordin de ministru (…) Deocamdată despre 9 septembrie vorbim. Sigur, vă spun că au existat şi firmele de turism care au pârtii de schi şi care voiau ca vacanţa de iarnă să fie de două luni de zile, dacă se poate. Nu poţi să răspunzi favorabil tuturor cerinţelor şi atunci, întotdeauna, se realizează acest echilibru, între interesul şcolii, major pentru mine şi pentru ce înseamnă şcoala şi sigur, interesele de natură economică, pentru că, până la urmă, şi educaţia are şi un rol economic prin formarea celor care apoi produc profit şi cei care obţin profitul trebuie să se gândească şi la procesul de formare şi să-l protejeze”, a spus Andronescu.

Hotelierii de pe litoral au sesizat ministrului Turismului, Bogdan Trif, că scurtarea vacanţei şcolare de vară le va afecta afacerile şi i-au solicitat să facă demersuri în vederea prelungirea acesteia.

Citeşte şi: Decizie de ultimă oră din Țara Galilor: tinerii care intră la master anul acesta pot obține împrumuturi de 17.000 de lire pentru studii

2 comentarii

  1. […] Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu a declarat vineri, la Suceava, că nu intenţionează să prelungească vacanţa de vară a elevilor după data de 9 septembrie, în urma demersului hotelierilor de pe Litoral care s-au plâns că le scad profiturile. Aceasta este de părere că educaţia este… Cititi mai multe aici: Ministrul Educaţiei nu intenţionează să prelungească vacanţa de vară […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here